Мрежата е разбита в рамките на специализирана операция вчера, благодарение

...
Мрежата е разбита в рамките на специализирана операция вчера, благодарение
Коментари Харесай

21 души са задържани след акция срещу мрежа от педофили

Мрежата е разрушена в границите на профилирана интервенция през вчерашния ден, с помощта на дейностите на по този начин наречените „ ловци на педофили “
21 лица са арестувани за 72 часа в границите на профилирана интервенция, по време на която е разрушена мрежа от педофили, оповестиха от Софийска районна прокуратура.

16 от арестуваните са от София, а други 5 - от други области.

На всички арестувани е повдигнато обвиняване. Издирват се още четирима души. За един от тях има данни, че е напуснал границите на България.

Най-възрастният от арестуваните е на 76-години, а най-младият на 22 години.

Мрежата е разрушена в границите на профилирана интервенция през вчерашния ден, с помощта на дейностите на по този начин наречените „ ловци на педофили “.

„ В средата не септември предходната година Столична дирекция на вътрешните работи видя информация в няколко уеб страницата, за мъже, които се представяли за ловци на педофили. Те разгласили разгласи в уеб сайтове за запознанства. Описвали се като малолетни и отговаряли на мъже, които се интересували от тях. Развивали са активността си от 2020 година “, уточни административният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

По думите й след сбъднат контакт на място се появявали „ ловците ”, които правели записи на тези срещи. 

„ Благодарение на тях установихме и огромна част от причинителите ”, уточни тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР