Мрежа от гигантски балони за пренос на 4G изпрати сестринска

...
Мрежа от гигантски балони за пренос на 4G изпрати сестринска
Коментари Харесай

Alphabet изпрати интернет балони над Кения

Мрежа от великански балони за транспорт на 4G изпрати сестринска компания на Гугъл над отдалечени региони на Кения. Интернет покритието на компанията Loon обгръща повърхност от 50 хиляди кв. км и към този момент е тествано измежду 35 хиляди консуматори, съобщи „ Би Би Си “. Към момента скоростта на евакуиране е 18 мегабита в секунда, а тази на качване – 4.7 мегабита. Това ще разреши на локалните да сърфират онлайн, да изпращат имейли, да организират видео диалози и да излъчват онлайн.

В последна сметка 35 захранвани от слънчева сила балона се чака да бъдат ситуирани в стратосферата на източните елементи на Африка, на височина до 20 км. Те се изпращат от Съединени американски щати и стигат до такава степен с помощта напразно.

Проектът, за който Alphabet си партнира с телекома Telkom Kenya, бе разгласен преди две години, само че едвам в този момент кенийското държавно управление даде позволение за реализирането му. „ Това е кулминационната точка на години работа и колаборация “, счита основният изпълнителен шеф на Loon, Аластар Уестгарт.

Според критиците изпращането на балоните над различен африкански район би било по-ефективно, защото в Кения към този момент 39 млн. души от общо 48-милионното население са онлайн.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР