Мразовито време обхвана голяма част от САЩ в неделния ден,

...
Мразовито време обхвана голяма част от САЩ в неделния ден,
Коментари Харесай

Арктически студ, виелици и интензивен снеговалеж в САЩ

Мразовито време обхвана огромна част от Съединени американски щати в неделния ден, а арктическите стихии сътвориха условия за виелици на североизток и струпване на сняг в южни региони, съобщи Асошиейтед прес.

Националната метеорологична работа предизвести, че мощният вятър в щатите Монтана и Дакота може да докара до минус 56 градуса по Целзий.

Приблизително 95 милиона души живеят в райони, за които са били издадени предизвестия за вятър и температури под минус 17 градуса по Целзий съгласно Националната метеорологична работа.

Синоптиците споделиха, че се чака огромният мраз да доближи на юг до северните елементи на щата Тексас.

Дори в елементи от Северна Луизиана, Алабама и Джорджия също наваля сняг.

Властите предизвестиха хората да не карат по пътищата в Бъфало, в щата Ню Йорк на границата с Канада, където прогнозата е за снеговалеж до 60 сантиметра. Повече от половината полети до и от интернационалното летище на Бъфало бяха анулирани. Засегнати са летища в цялата страна. Десетки полети бяха анулирани или забавени на интернационалното летище О`Хеър в Чикаго, на интернационалното летище в Денвър и на интернационалното летище на Сиатъл.

Синоптиците също предизвестиха, че интензивните снеговалежи и пориви напразно могат да причинят фрапантни и неочаквани спадове на видимостта в източна Пенсилвания и елементи от северен Ню Джърси и Делауеър.

БГНЕС
Друга арктическа стихия, която донесе изобилен снеговалеж в Скалистите планини, наподобява ще се реалокира на юг и може да донесе до 15 сантиметра сняг в елементи от Арканзас, Северен Мисисипи и Западен Тенеси.

Губернаторката на Арканзас Сара Сандърс разгласи изключително състояние.

Повече от 150 000 домове и компании в Орегон останаха без електричество след мощни снежни стихии. Повсеместни спирания на тока, засегнали десетки хиляди семейства, имаше в Мичиган и Уисконсин.

Лошото време в Орегон стана причина за гибелта на трима души.

Смъртни случаи, свързани със студа и снега, към този момент бяха регистрирани по-рано през седмицата в Калифорния, Айдахо, Илинойс и Уисконсин.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР