Мраморни параклис и статуя с човешки ръст на Света Анастасия

...
Мраморни параклис и статуя с човешки ръст на Света Анастасия
Коментари Харесай

Параклис и статуя на Света Анастасия на морското дъно са най-новата атракция край Бургас

Мраморни параклис и скулптура с човешки растеж на Света Анастасия Фармаколитрия, сложени на морското дъно край Бургас, са най-новата подводна атракция в региона. Тя се намира на 400 м. североизточно от остров " Света Анастасия ", на 15 метра дълбочина и към този момент е налична за феновете на подводните чувства. Това споделиха за Българска телеграфна агенция от клуб " Приятели на морето ", които са едни от основателите.

Статуята е с височина 1,8 м. Изработена е от български ваятел. До нея се намира параклисът. Той е с олтарна част, кръст и четири икони, също направени от мрамор - на Света Анастасия, Света Богородица, Йоан Кръстител и Исус Христос. Параклисът е със заоблени отвори, с цел да влиза светлина в него. 

Подобни атракции притеглят български и задгранични туристи, които с уместно съоръжение ще могат да се насладят на едно друго духовно преживяване в морския свят, споделиха от " Приятели от морето ". От локалната община считат, че привличането на гости в подводния парк от целия свят ще подкрепи локалната стопанска система, само че и ще затвърди имиджа на Бургас като забавна туристическа дестинация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР