Мрачен рекорд: Любомир Яков е осъждан 8 пъти, повечето от

...
Мрачен рекорд: Любомир Яков е осъждан 8 пъти, повечето от
Коментари Харесай

Бомбаджията пред съда: Съжалявам! Лекувам алкохолна зависи...

Мрачен връх: Любомир Яков е осъждан 8 пъти, множеството от които за подправени сигнали за взривни устройство и закани за убийство 


Днес към този момент скърбя за постъпката си. Не би следвало човек на 27 години да постъпва по този метод. Много апелирам за по-лека мярка - " домакински " арест. Съжалявам доста! "

Това бяха думите пред Районния съд в Пловдив на " бомбаджията " Любомир Яков, който пусна сигнал от махленски телефон на тел. 112 за сложени " минни гранати " на Централна гара, съобщи кореспондент на " Марица ".

Прокурорът по делото уточни, че има действителна заплаха Яков да се укрие или да извърши друго закононарушение. По думите му, той не обитава на декларирания адрес в пловдивското село Красново, а води бездомнически метод на живот, т.е. няма по какъв начин да бъде открит при по-лека мярка. Безработен е и претърпява посредством милостиня. 

Въпреки документите, удостоверяващи, че той се лекува от алкохолна взаимозависимост, съдът взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на него, а точно " задържане под стража ". Според магистратите няма спънка лекуването му да продължи и зад решетките. 

Решението може да се апелира в тридневен период. При случай на подадена тъжба, мярката ще се гледа на 14 ноември от 15.30 часа. 

Междувременно стана ясно, че Любомир Яков е осъждан общо 8 пъти.

Половината от осъжданията са точно за подправени сигнали за взривни устройство и закани за ликвидиране. 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР