Mozilla току-що пусна версия 115 на своя уеб-браузър. Това е

...
Mozilla току-що пусна версия 115 на своя уеб-браузър. Това е
Коментари Харесай

Firefox 115 ще бъде последната версия, съвместима с Windows 7 и Windows 8

Mozilla преди малко пусна версия 115 на своя уеб-браузър. Това е най-новата огромна актуализация за поддръжката на Windows 7, Windows 8, macOS 10.12, macOS 10.13 и macOS 10.14. 

По-рано тази година Microsoft публично разгласи края на поддръжката на две от своите операционни системи. След като Windows 7 и Windows 8 дефинитивно стопираха да получават обновления на 10 януари, доста софтуерни издатели взеха решение да спрат поддръжката на двете операционни системи. Това важи изключително за Гугъл, който ясно изрази желанието си да приключи поддръжката на тези OS дружно с Chrome. Гугъл Chrome версия 109 беше последната огромна актуализация на уеб-браузъра, която работи на тези системи. Но знаейки, че милиони машини към момента работят с тези остарели операционни системи, други играчи се намесиха, с цел да дадат на потребителите малко глътка въздух.

Преди няколко месеца Mozilla разгласи, че ще поддържа своя уеб-браузър за Windows 7 и Windows 8 до третото тримесечие на 2024 година Компанията преди малко пусна Firefox 115, което ще бъде последната огромна актуализация на работещия с тези две операционни системи браузър. Тя също по този начин заяви, че потребителите ще бъдат автоматизирано преведени към Firefox 115 ESR (Extended Support Release), което им разрешава да продължат да получават актуализации за сигурност до септември 2024 г. 

За тези, които желаят да продължат да употребяват бъдещите актуализации на Firefox, единствената останала алтернатива е да се откажат от Windows 7 (или Windows 8) в интерес на Windows 10 или друга операционна система. 

Освен това, Mozilla обясни, че Firefox 115 ще бъде последната огромна актуализация на уеб-браузъра за няколко по-стари версии на macOS. Потребителите на Mac, работещи с macOS 10.12 (Sierra), macOS 10.13 (High Sierra) и macOS 10.14 (Mojave), употребяващи Firefox, също ще би трябвало да надстроят до Firefox 115 ESR, с цел да продължат да получават актуализации за сигурност. Следователно, с цел да употребяват по-късните от Firefox 115 версии, потребителите на Mac ще би трябвало да актуализират своята операционна система най-малко до macOS 10.15 (Catalina) или, несъмнено, до по-нова версия.

Освен прекратяването на поддръжката за тези по-стари операционни системи, Firefox 115 вкарва редица нови функционалности. Сред тях е опцията за елементарно импортиране във Firefox на методите за заплащане, съхранени в конкурентните браузъри, основани на Chrome. В Linux потребителите на Firefox с компютър и графичен процесор на Intel, към този момент ще могат да употребяват хардуерно видео-декодиране на своята машина. И най-после, инженерите на Mozilla са преработили падащия лист в мениджъра на раздели. Те имат интегрирани бутони за затваряне, с цел да ви оказват помощ по-ефективно да управлявате вашите раздели.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР