Мозъкът е най-съвършеното творение на природата и резултат на еволюцията.

...
Мозъкът е най-съвършеното творение на природата и резултат на еволюцията.
Коментари Харесай

Мозъкът - най-невероятният орган

Мозъкът е най-съвършеното създание на природата и резултат на еволюцията. На него изискуем всичко към нас, фантазиите си и достиженията си. И въпреки всичко, в случай че искаш да постигнеш, нови висоти, следва да знаеш по какъв начин работи. Ето някои забавни обстоятелства за сивото ти вещество:

За мозъка няма разлика сред действителност и въображение

Той реагира на всяка мисъл и не разграничава обстоятелствата от фантазиите и за това като гледате на света с розови очила, се чувствате по-щастливи, а организмът ви приема плацебото като същинско лекарство.

Мозъкът е извънредно мощен

Той е виновен за поддържането на тялото ви през целия ден. Той освен ви оказва помощ да мислите и учите, само че и управлява придвижването и речта ви, а като част от централната нервна система, получава и голямо количество информация.

Мозъкът не е сензитивен към болежка

Той реагира на болежка, само че самият той не я усеща, тъй като няма нужните рецептори. Това не се отнася за множеството кръвоносни съдове, тъкани и нерви, които го обкръжават.

Мозъкът непрестанно се препрограмира

Всеки от милиардите неврони е обвързван с хиляди други. По този метод те си взаимодействат, с цел да правят функционалностите си сполучливо. Непрекъснато се основават нови връзки, трансформират се и се отстраняват в отговор на дейностите ти. Ако 2 области в мозъка се задействат по едно и също време, невроните в тях образуват повече връзки между тях. По този метод асоциациите сред тях стават по-лесни и бързи в бъдеще. Другият вид е да се образуват обособени мрежи, само че ще отнеме по-дълго време да се задействат по едно и също време.

Мозъкът е лаком

Мозъкът може да съставлява единствено към 3% от телесното тегло, само че получава към 30% от кръвта, изпомпвана от сърцето. Това демонстрира какъв брой внимание и поддръжка изисква, спрямо другите видимо значими области на тялото.

Мозъците на възрастни към момента създават нови неврони

С остаряването, умират и мозъчни кафези. Но в това време мозъкът ви към момента създава нови. Този ​​процес е прочут като неврогенеза. Смята се, че тези неврони са значими за ученето, паметта и реагирането на напрежението.

Умствената работа не изморява мозъка

Чувството за умствена отмалялост е резултат от страстите ви. Съставът на кръвта, протичаща през мозъка по време на дейна умствена работа остава неизменен, за разлика от кръвта във вените ви, в случай че си работил физическа работа (което я трансформира значително).

Мозъкът ненавижда диетите

На пръв взор мозъкът като че ли съдържа много ненужно пространство – към 60% мазнини или 73% вода. Всъщност това е извънредно значимо за потреблението на цялата сила. Дехидратация от единствено 2% утежнява вниманието и паметта, а мозъчните кафези, нуждаещи от сила, стартират да канибализират други. За това имате потребност от храна и отмора, с цел да може мозъкът ви да употребява цялостния си капацитет.

Източник: iwoman.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР