Моза Бинт Насър Ал Миснед е една от трите съпруги

...
Моза Бинт Насър Ал Миснед е една от трите съпруги
Коментари Харесай

Модната икона на Катар или „истинският владетел“ на страната

Моза Бинт Насър Ал Миснед е една от трите съпруги на шейх Хамад бин Халифа Ал Тани, някогашен емир на Катар. Днес тя е една от най-влиятелните фешън икони за арабските дами.

Тъмноока и величествена. Тя е на 63 години.

Присъствието ѝ на стадионите по време на Световното състезание в Катар направи мощно усещане. В една от ложите тя беше в компанията на половинката на Кристиано Роналдо – Джорджина.

Но коя е Моза Бинт Насър Ал Миснед?

Моза е родена в Катар, само че е израснала в Египет и Кувейт, където татко ѝ живее в заточение като съперник на режима. Завръща се в родината си през 1977 година, на 18 години, с цел да се омъжи за Хамад бин Халифа Ал Тани, член на кралското семейство на Катар, който смъкна личния си татко с анемичен прелом през 1995 година.

Моза Бинт Насър Ал Миснед e считана за икона в Катар, поради обществените ѝ действия. Сочена е за една от най-елегантните дами в света.

Моза съумява като втора жена на шейха да стане негова фаворитка, майка на наследника му и първа жена от Катар, изявяваща се като „ първа дама “. В момента нейният наследник, Тамим бин Хамад Ал Тани, е този, който управлява страната.

Като брачна половинка на емира, тя е представлявала Катар дружно с него, само че даже и сама на доста интернационалните събития, в това число държавни визити и кралски сватби. Двамата се женят през 1977 година. Бракът е съглашение сред родителите им. Двойката има седем деца на възраст от 31 до 44 години.

Не е загадка, че дамите в Катар са подчинени на локалните закони, което значи, че не могат да учат, пътуват в чужбина или да работят без позволение от родственици мъже.

Това обаче не важи за Моза. Тя се радва на свободата си, изключително във връзка с пътуванията и облеклата си. 

Майката на шейха на Катар си разрешава копринени тюрбани, постоянно съчетани с ретро слънчеви очила.

По време на държавно посещаване във Англия през 2014 година Моза се появява с съвременен костюм на Шанел, с кожени ботуши с токчета, което накара английския дизайнер Жулиен Макдоналд да съобщи, това е образец за „ искра и изисканост, самото олицетворение на кралска персона. “

Forbes я окачествява като жена, която освен се бори за правата на младежите в страната си, само че и за хората с увреждания и неналичието на благоприятни условия за работа. В обществените мрежи също има доста почитатели.

The Guardian стига още по-далеч. Изданието я разказва като „ просветеното лице на един надълбоко закостенял режим “ и „ същинският държател на Катар “.

Според списание Vogue Моза Бинт Насър е фешън икона, само че без да минава мярката за невзискателност на локалните. Винаги наподобява безупречно в своите елегантни облекла, които разчупват стандартите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР