Моята врата в кабинета ми в Министерството вече пети месец

...
Моята врата в кабинета ми в Министерството вече пети месец
Коментари Харесай

Д-р Меджидиев: Получихме помощ от Европа за анализа за Детската болница

Моята врата в кабинета ми в Министерството към този момент пети месец е отворена за всяка една самодейност. Това сподели министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев в приветствието си на форума Powers Summit - новаторската платформа за конструктивен, действен разговор, лице в лице сред властта, бизнес водачите, науката и гражданския бранш, който се организира през днешния ден.

„ Започнахме с дребни цели, които си поставихме, само че не мога да реформирам опазването на здравето, тъй като нямам политическа поддръжка, само че все пак направихме някои неща, които съгласно мен са значими. Първото е стартирането на плана за Детска болница, учредяването на мястото, подготвени сме към този момент с работата по направата на разбора. Дори Европейската банка се съгласи да ни спомага в изработването на разбора за детска болница. Всички педиатри са обединени в тази идея “, сподели още министърът.

Той акцентира, че другата самодейност, която Министерство на здравеопазването е почнало и е срещнала поддръжката на депутатите, е обезпечаване на държавно финансиране на регионалните лечебни заведения, защото те са стълбът на опазването на здравето ни.

„ Да могат да се финансират действия като правосъдна медицина, патоанатомия, хемодиализа, ТЕЛК, детско опазване на здравето, незабавна помощ. Работим с МОН сега и се надявам за идната образователна година да бъдат разкрити филиали за образование на медицински сестри в съвсем всички университети в страната. По същия метод работим за разкриваме на четвърта степен на специалността парамедик “, сподели доктор Меджидиев и добави още един път, че вратата на кабинета му в Министерство на здравеопазването е отворена за всевъзможни начинания.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР