Моята цел днес е да събудя Конгреса и да предупредя

...
Моята цел днес е да събудя Конгреса и да предупредя
Коментари Харесай

УКРАЙНА И НИЕ МОЖЕМ ДА СПРЕМ ПУТИН

Моята цел през днешния ден е да събудя Конгреса и да предупредя американския народ, че това не е елементарен миг.
От времето на президента Линкълн и Гражданската война свободата и демокрацията не са били подлагани на такива офанзиви тук, вкъщи, както през днешния ден.
Зад граница съветските войски се придвижват напред, откакто нахлуха в Украйна и сеят безпорядък в цяла Европа и отвън рамките ѝ.
Ако някой в тази зала счита, че Путин ще се спре в Украйна, убеждавам ви - не е по този начин.
Но Украйна може да спре Путин, в случай че ние подкрепим Украйна и й предоставим оръжието, належащо за защита. Това е всичко, за което моли Украйна. Те не молят за изпращане на американски бойци.
В Украйна не водят война американски бойци. И аз съм цялостен с увереност да запазя това статукво. Но в този момент помощта за Киев е блокирана от тези, които желаят ние да се откажем от ролята си на международен водач.
Не толкоз от дълго време президентът републиканец Роналд Рейгън гръмко съобщи: “Господин Горбачов, разрушете тази стена ”. Сега моят предходник, някогашният президент републиканец, споделя на Путин: “Правете, по дяволите, каквото желаете ”.
Бившият американски президент сподели това, в действителност подчинен пред съветския водач. Това е възмутително. Това е рисково. Това е недопустимо.
Днес ние направихме НАТО по-силен от всеки път. Миналата година приехме Финландия в Алианса, а тази заран Швеция публично стана член на НАТО и нейният министър-председател през днешния ден е тук. Господин министър-председател, добре пристигнали в НАТО, най-силният боен съюз, който светът в миналото е познавал!
Обръщам се към Конгреса: ние би трябвало да се противопоставим на Путин!
Сега се основава история. Ако Съединените щати се оттеглен в този момент, това ще сложи Украйна под опасност. Европа ще бъде застрашена. Целият свободен свят ще бъде заплашен и това ще насърчи тези, които ни желаят зло.
Посланието ми към президента Путин е просто:
Ние няма да напуснем! Няма да се преклоним! Аз няма да се преклоня!
Докато се оправяме с проблеми в страната, ние се оправяме също и с рецесии в чужбина, в това число в Близкия изток.
Знам, че последните пет месеца бяха мъчителни за доста хора - за израелския народ, за палестинския народ и за доста хора тук, в Америка. Тази рецесия стартира на 7 октомври с кръвопролитие, проведено от терористичната формация Хамас.
1200 почтени хора - дами, девойки, мъже и момчета, бяха убити, доста бяха подложени на полово принуждение. Това беше най-смъртоносният ден за еврейския народ след Холокоста. Бяха хванати 250 заложници.
Днес в тази зала има американски фамилии, чиито родственици към момента са арестувани от Хамас. Аз давам обещание на всички фамилии, че няма да се успокоим, до момента в който не върнем вкъщи околните им. Също по този начин ще работим непрекъснато, с цел да върнем вкъщи Евън и Пол, американци, незаслужено арестувани в чужбина.
Израел има право да преследва Хамас!
Хамас може да приключи този спор още през днешния ден, като освободи заложниците, остави оръжието и съобщи виновните за 7 октомври. Върху Израел пада в допълнение задължение, защото Хамас се крие и работи измежду цивилното население. Но Израел носи също главната отговорност за отбраната на почтените цивилни жители в Газа.
Тази война лиши повече животи на почтени жители, в сравнение с всички предходни войни в Газа, взети дружно. Повече от 30 000 палестинци починаха. Повечето от тях не принадлежат към Хамас. Момичета и момчета останаха сираци. Почти 2 милиона палестинци са подложени на бомбардировки или бяха принудително разселени. Разрушени домове, квартали в руини, градове в руини. Семейства остават без храна, вода и медикаменти. Това е сърцераздирателно представление.
Съединените щати са отпред на интернационалните старания за снабдяване на филантропична помощ в Газа. Тази вечер давам предписание на американските военни да оглавят изключителна задача за основаване на краткотраен пристан в Средиземно море на брега на Газа, на който ще могат да дебаркират огромни кораби с храна, вода, лекарства и средства за краткотрайно леговище.

Никакви американски войски няма да има на терена

Това краткотрайно пристанище ще разреши доста да се усили размерът на филантропичната помощ, идваща в Газа всеки ден.
Но и Израел би трябвало да даде своя принос. Израел би трябвало да разреши повече филантропична помощ за Газа и да обезпечи сигурността на филантропичните служащи, да направи по този начин, че да не попаднат под кръстосания огън.
На управлението на Израел споделям следното: Хуманитарната помощ не може да бъде вторичен фактор или предмет на спорене. Защитата и спасяването на почтени животи би трябвало да бъде приоритет. И в случай че гледаме в бъдещето, единственото действително решение - това е решението за две страни.
Казвам това като човек, който е подкрепял Израел през целия си живот, и като единствения американски президент, посетил Израел във военно време.
Създаването на непоклатимост в Близкия изток значи също

ограничение на опасността, произлизаща от Иран

Именно по тази причина сътворих коалиция от повече от 10 страни за отбрана на интернационалното мореплаване и свободата на навигацията в Червено море. Дадох заповед за нанасяне на удари за намаляване на хутите и отбрана на американските сили в района. И като главнокомандващ без съмнение ще разпоредя по-нататъшни ограничения за отбрана на нашите хора и военнослужещи.
Ние се противопоставяме на нечестната икономическа политика на Китай. Ние сме за мир и непоклатимост в Тайванския проток. Аз активизирах нашите партньорски връзки и съюзи в Тихоокеанския район. Направих по този начин, че най-напредналите американски технологии да не могат да се употребяват при създаването на китайски оръжия.
Ние желаеме съревнование с Китай, само че не желаеме спор. И ние ще се окажем в по-добра позиция да спечелим това съревнование на 21-ви век с Китай или с който и да е различен, в случай че в действителност се постанова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР