Моята тактика е да бутна Влади (Владислав Горанов, министър на

...
Моята тактика е да бутна Влади (Владислав Горанов, министър на
Коментари Харесай

Breaking.bg: Какви са връзките на „дубайския революционер“ с Рашков, Асен Василев и Румен Спецов?

Моята тактичност е да бутна Влади (Владислав Горанов, министър на финансите б.р.). Удрям единствено по Влади и по Бойко (Бойко Борисов министър председател на България), другите не ме интересуват, колкото и да се пробват да раздвоят вниманието…. Гешев не ни е казусът, в случай че спечелим властта, ще му орежем пълномощията без Конституцията, както го направихме, ще го създадем фигурант, какъвто е и президентът. Не е значим мандатът му, тъй като пълномощията на основния прокурор са разказани в Закона за правосъдната власт.

Това декларира беглецът от правораздаването Васил Божков-Черепа в телефонен диалог с журналиста Огнян Стефанов на 10 юли 2020 година. Разговорът е записан със законни СРС-та и е оповестен на 14 юли 2020 година от прокуратурата в разгара на така наречен Протести.

Идеите на Черепа, който направи партия „ Българско лято “ с голям финансов запас, само че не съумя да влезе в Народното събрание и се разпадна, през днешния ден, две години по-късно са към този момент в ход. Реализира ги четворната коалиция на обединенията.

Финалът бе в четвъртък вечерта, когато полицията по тъмна доба арестува водачът на най-голямата опозиционна партия ГЕРБ Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашният началник на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова.

Ден преди този момент след деветчасов спор правната комисия закри профилираните съдилища и прокуратури. Случайност? Не мисля.

По мотив ареста на Борисов министър председателят Кирил Петков се похвали самичък, че е дал показания. Те се базирали на прочетеното в Google и обслужващите го медии, в които Васил Божков разказвал някакви неща. Петков извикал своя министър на вътрешните работи Бойко Рашков, някогашен комунистически следовател, само че доста обичан от РазГрадската десница на Прокопиев, като му наредил да му вземат показания. По същата логичност може да разпитате някой от улицата, който да ви споделя какво е прочел за Луната, без да е стъпвал там.

На среднощната конференция в петък, която трябваше да замаже някак си гафа, Бойко Рашков съобщи, че на Божков, нищо че е глобен по Закона „ Магнитски “ и с повдигнати 19 обвинявания, в това число и за поръчкови убийства, може да се разчита като благонадежден очевидец. Оказа се, че държавното управление не е на четворната коалиция, а на Васил Божков, който дава инструкции на премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков в осъществяване на задачата си да си отмъсти на „ Влади “ и „ Бойко “.

Каква е връзката на Бойко Рашков с Васил Божков-Черепа?

На 12 май 2021 година Рашков, известен с прозвището Дамаджаната, е назначен от президента Румен Радев за вътрешен министър в служебното му държавно управление. Същият ден някогашният комунистически следовател идва в Министерство на вътрешните работи със задачата да „ чегърта “. И води със себе си една дама, която е назначена неотложно на извънредно значимия пост-началник на кабинета на министъра на вътрешните работи. Това е Елена Фичерова-Караиванова.

Фичерова-Караиванова е измежду учредителите на партията на Васил Божков „ Българско лято “ излиза наяве от оповестен публично организационен протокол за основаване на партията „ Българско лято “ от 3 януари 2021 година. Нещо повече, дамата е определена за член на Изпълнителния съвет на „ Българско лято “ под номер 13.

От публична информация в ЦИК излиза наяве, че Елена Фичерова-Караиванова е записана като претендент народен представител от партията притежател на Божков Българско национално обединение-БНО в 23 МИР-София. Там лидер беше Васил Божков, а дамата е в листата под номер 9.

На 2 март Фичерова-Караиванова подава до ЦИК искане да бъде заличена като претендент за депутат, което комисията удовлетворява. Преди да стане основател на партията на Черепа дамата е работила като шеф – бранш „ Процесуално посланичество и публични поръчки” към отдел „ Правно и нормативно обслужване” в Гранична полиция, а след това в дирекция „ Правна “ на Министерство на вътрешните работи. През 2015 година пази докторска степен в Академията на Министерство на вътрешните работи на тематика „ Граничен надзор на чужденците в България “. Скандалът за който Breaking.bg първи заяви бе голям, само че „ сплескан “ съзнателно от обслужващите Радев-Рашков и сие медии.

Вътрешният министър твърди, че дамата е огромен експерт по наказателно право, което въобще не е правилно видно от тематиката на докторската й дисертация. А точно „ Граничен надзор на чужденците в България “.

Фичерова бе дала обещание да даде изявление за „ 24 часа “, само че три часа преди да бъде разгласен описът по Закона „ Магнитски “ на Съединени американски щати тя бе изхвърлена от Министерство на вътрешните работи. Тихомълком. Многогласният Божков, който всеки ден се лееше по всички медии, не обели и дума по тази причина.

В медиите бяха показвани неведнъж фотоси на купони в столичния хотел „ Рила “, благосъстоятелност на Божков преди години, в които Рашков, шеф на Националната следствена служба-НСлС, пие и му пеят на ушенце.

В осъществяване на задачата да се лимитират пълномощията на Гешев преди два месеца вътрешният министър тържествено съобщи, че ще предложи полицията да арестува и да организира без глобата на прокуратурата. Това направиха и в четвъртък, действайки по „ необходимост “ пренебрегвайки държавното обвиняване и без позволение на съд. Така работеше Министерство на вътрешните работи на Рашков и по време на изборите през м.г. Арестуваха се всеобщо хора, държаха ги за 24 часа в ареста и ги пускаха без обвинявания. Това бяха кметове, деятели на ГЕРБ и елементарни хора. Целта беше заплашване.

За страдание Рашков не е единствената връзка на избягалия в Дубай „ бунтовник “, който е под опеката на съветските специфични служби. Именно от екзотичното емирство бе докаран в България и назначен за началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов. Последният се подвизаваше като културист в Дубай и фитнес треньор. Според осведомени Васил Божков е доста непосредствен със брачната половинка на Спецов, а последният с Асен Василев, „ мозъкът “ на Политическа партия за разлика от неуравновесения Кирил Петков. Оказа се, че Румен Спецов е трансферирал компанията си на клошар с милионни отговорности към Национална агенция за приходите. Правеха се някакви инспекции, само че все още не е прочут резултатът им.

Да не забравим връзката на Черепа с различен олигарх и спонсор на „ смяната “ Пламен Бобоков. В медиите бяха оповестени неведнъж фотоси от обилните купони, за милиони левове на двамата и съпругите им по първокласни места в света като Куршевел, Кипър, Гърция.

Да напомним чатовете на президентския консултант Пламен Узунов-Фашиста с Бобоков, в които първият прави услуги по назначение на посланици, има правосъдни решения преди да бъдат оповестени публично, лобира за поданство на съветски олигарх и още и още. Пламен Бобоков лъсна с и чат с русенския прокурор Николай Николов, за който предприемачът лобира да стане областен прокурор. „ Надявам се, че още съм в играта “ пита прокурора и получава отговор от Бобоков: На 100 %. При разгласяването на чатовете Николов подаде оставка.

След като на власт идва „ смяната “ през ноември 2021 година „ прокурорът на Бобокови “ се оказа назначен от Държавната консолидационна компания-ДКК като член на…Съвета на шефовете на държавното сдружение ВМС-Сопот ЕАД. В заводите на братята в Русе се организираха политически срещи на Тошко Йорданов, „ смяната “, и претенденти на Демократична България като Тафров. Случайност? Не мисля.

И това е единствено върхът на айсберга. Разследванията против братя Бобокови и Васил Божков-Черепа са в профилираната прокуратура. Може би по тази причина е и неистовият напън за нейното закриване, както и на профилирания углавен съд.

Срамната акция против Борисов е поръчана от Васил Божков, а най-абсурдното в тази ситуация е, че министър председателят Кирил Петков се явява негов представител. Няма друго рационално пояснение на „ разпита “ на Петков за неща, които е чел в Google. За да се удвои правният парадокс в документите към „ следствието “ са добавени сигнал на БОЕЦ и инспекция на АДФИ в Министерство на финансите, които нямат нищо общо с европейските фондове и европейската прокуратура.

Най-логичният извод от тази каша бе „ проверяващият “ Васил Божков да се прибере в България, откакто неговите хора са на власт и да опише всичко пред следователи и служители на реда. Но някак си смелият Божков не желае и не желае.

Иван Михайлов за
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР