Моята работа е да издържи системата на здравеопазването в условия

...
Моята работа е да издържи системата на здравеопазването в условия
Коментари Харесай

Ананиев: Системата трябва да издържи на коронавируса


Моята работа е да издържи системата на опазването на здравето в условия с ковид. Държавата, с нейните органи, желае да направи всичко допустимо да ограничи новия вирус, съобщи в Плевен министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след среща с управлението на Университетската болница "Д-р Георги Странски " и с спешния щаб.

Ананиев уточни, че е имал за цел да види организацията в болничното заведение, на медицинския и останалия личен състав - по какъв начин се оправя при обстановка, в която за първи път се появява при нас ковид. Създадена е цялостна организация във връзка с нужния брой кревати, както и за преструктуриране на личния състав, в случай че се наложи да се употребяват спомагателни кревати, увери Ананиев, представен от Българска телеграфна агенция.
По думите му двамата мъже, носители на ковид в Плевен, са в положително положение и нямат някакви съществени недоволства.

"Ние ще подпомогнем болничното заведение с най-необходимите защитни средства. Ще допълним с маски и гащеризони. Тази седмица ще пристигна и контрактуваното количество с турския президент Ердоган от нашия министър-председател в цялостната палитра от защитни средства. Естествено, университетската болница в Плевен и болничното заведение в Габрово ще бъдат предпочитани ", разясни здравният министър.

"Ще създадем всичко допустимо да се оправим - докладвал съм на държавното управление, подхваща се всичко, което е нужно. Подписал съм две заповеди - с ограничавания за Плевенска и Габровска област. Въвежда се карантинен режим в университетската болница - стопират се планови интервенции, плановият банкет, детската и женската консултация, визитите при заболели. Ще следим по какъв начин се извършват ограниченията по предварителната защита и контрола на заразяванията - има стандарт какво да се прави, с цел да не се развива инфекцията по-бързо ", акцентира министърът.

Той се обърна към хората с апел да съблюдават всички инструкции, които министерството е разпоредило посредством здравните инспекции - "много сериозна хигиенична политика във всяко семейство, особено за децата, а в случай че има терзания, да се обадим на персоналния доктор ".

Държавата, с нейните органи, желае да направи всичко допустимо да ограничи новия вирус, от другата страна сме ние, хората, уточни той.

Попитан в народен мащаб има ли проблем с леглата в лечебните заведения, министърът посочи, че сега лечебните заведения имат към 730 кревати в инфекциозните отделения, към 230 от тях са незаети - в случай че се наложи, по предложение на лечебните заведения, могат да се разкрият към 600 кревати.

Няма проблем от позиция за леглата, бе безапелационен Ананиев. Държавата има група от лечебни заведения, на които е принципал - имаме връзка и с общинските болници; където се яви проблем, ще пренасочваме хора, посочи министърът.

От Плевен министър Ананиев отпътува за Габрово, където ще посети МБАЛ "Д-р Тота Венкова ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР