“Моята позиция е, че всички партии в Народното събрание трябва

...
“Моята позиция е, че всички партии в Народното събрание трябва
Коментари Харесай

Христо Иванов: Има съгласие с ГЕРБ по механизма за излъчване на регулаторите

“Моята позиция е, че всички партии в Народното събрание би трябвало да имат посланичество в регулаторите. Още повече, че за избора на някои регулатори се желаят 160 гласа”.

Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов. Той посочи, че става дума за кадрови назначения в голям брой регулатори и надали всяка партия надали може да взе участие във всички, само че че за някои от тях по този начин или другояче се желае голямо парламентарно болшинство от 160 души.

“Има единодушие с ГЕРБ по механизма за лъчение на регулаторите по какъв начин да подхождаме отсега нататък, с цел да излъчваме най-качествените кандидатури”, увери Иванов.

Той отхвърли подозренията, че Движение за права и свободи към този момент взе участие в ръководството на ПП-ДБ и ГЕРБ.

“Общата законодателна стратегия прерасна в обща управническа, обвързвана с ротационната формула за кабинета. Движение за права и свободи няма да взе участие в нито един от тези механизми, те обявиха, че поддържат обособени политики, което е хубаво, само че това е всичко”, сподели водачът на “Да България”.

Иванов регистрира, че част от тематиките в декларацията на акад. Николай Денков и Мария Габриел при съставянето на ръководството към този момент са намерили решение. Такива са общата позиция за референдума на “Възраждане” за еврото, както и пътна карта за конституционната промяна.

Очакваме другата седмица да стартира работа по плановете за изменение на главния закон в конституционната комисия, текат и диалози за корекции в Изборния кодекс преди локалните избори, сподели депутатът.

Иванов изясни, че самодейността за преустановяване на концесията на “Лукойл Нефтохим” на пристанище Росенец е плод на общо единодушие и работа и че разнообразни хрумвания по нея следва да бъдат осъществени на разнообразни стадии. Започва се с концесията, с цел да се възстановят българският суверенитет и глобите върху рафинерията поради Русия и да се подкрепи участието ни в Шенген. Той изясни като плод на “някакво информационно нестиковане” оповестяването на самодейността от Кирил Петков, което провокира реакция от Бойко Борисов.

Запитан дали ПП-ДБ към този момент са в публична коалиция с ГЕРБ, Иванов отговори с вица от времето на комунизма, в който един човек все се опитвал да създаде шевна машина, само че все се получавал автомат “Калашников”.

“За мен фокусът върху името е самоцелен. Става дума за взаимно ръководство с обща законодателна стратегия, само че и за опазване на огромните разлики посред ни. Имаме общо ръководство, тъй като е належащо, а не тъй като това е нашето политическо желание. Но оттук насетне би трябвало да създадем най-хубавото за страната си и това може да се случи по един стеснен набор принадлежности, които би трябвало да използван добре. Моят фокус са резултатите, а не имиджовите опаковки”, сподели Христо Иванов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР