Моята политика е насочена още от самото начало към възстановяване

...
Моята политика е насочена още от самото начало към възстановяване
Коментари Харесай

Каракачанов: Бъди войник има за цел да извади армията пред обществото, за да се ориентират младите и към военната професия

Моята политика е ориентирана още през цялото време към възобновяване и модернизиране на съществуващата авиация, сухопътна техника и кораби от флота. Това съобщи през днешния ден в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който дойде в града, с цел да взе участие в националната акция "Бъди боец ".

Във въоръжените сили след безотговорното и безразсъдно решение през 2007 година да се отстрани наборната военна работа и да се премине на професионална работа, от 2008 година до предходната година имахме проблеми с окомплектоването на персоналния състав, уточни той.

Над 5600 души бе некомплект в Българската войска, посочи Каракачанов.

"Кампанията на Министерството на защитата "Бъди боец " има за цел "да извади " армията пред обществото, с цел да се ориентират младежите и към военната специалност. Не може да очакваш интерес към дадена специалност, в случай че тя не е позната на обществото. Младото потомство българи нямат визия за армията ", счита министърът на защитата.

"След също неправилното решение през 2009-2010 година за предислокация на военните сили - военните поделения бяха предислоцирани най-вече в Централна и Южна България - има цели райони в страната, в които българският жител не е виждал мъж или жена във военна униформа. Нямат досег, даже бегла визия от военната специалност. С акцията концепцията е да представим армията ", разясни Каракачанов.

Днес в Плевен има щандове на типовете въоръжени сили, на военните учебни заведения, с цел да могат хората, които демонстрират интерес на място да получат нужната информация. Показано е въоръжение и бойна техника, ще има демонстрации. Първата ще бъде на Военновъздушни сили от базата в Долна Митрополия - два самолета ще изпълнят фигури в небето над Плевен в 16.30 часа, след което след 17.00 часа Специалните сили ще създадат демонстрации, разясни военният министър.

Има резултат от тази акция, тъй като след към 25 години опити с армията - най-вече с това да се реже съществуваща техника, да се редуцира персонален състав, доста - в това число млади офицери - бяха демотивирани и напуснаха въоръжените сили, акцентира той.

"Моята упоритост като министър на защитата е, че освен няма да разреша да се реже нещо. Това, което може да бъде употребено ще бъде ремонтирано, осъвременено и употребявано, тъй като е доста по-лесно да ремонтираш един аероплан, в сравнение с да купиш нов. Моята политика е ориентирана още през цялото време към възобновяване и модернизиране на съществуващата освен авиация, на сухопътна техника и кораби от флота ", посочи Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР