Моята лична оценка е, че до правителство ще се стигне.

...
Моята лична оценка е, че до правителство ще се стигне.
Коментари Харесай

Румен Петков: До правителство ще се стигне заради омразата към президента Радев

Моята персонална оценка е, че до държавно управление ще се стигне. В основата на тази оценка стои, къде бурната, къде по-неизказана ненавист и злоба към президента Румен Радев, както и стремежът да бъде отстранено служебното държавно управление “.

Това сподели в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков в коментар за политическата обстановка в България.

„ Ние до в този момент не сме чули едно политическо решение, което визира България. Слушаме за Евроатлантическа общественост, за милиони снаряди, които би трябвало да даваме в Украйна. Но не чуваме нищо за закритите над 1000 учебно заведение през последните десетина години. Не чуваме нищо за лишените десетки хиляди хора от естествен достъп до опазване на здравето. Не чуваме нищо за осакатения, погубен български език, за българската история и за отбрана на българските национални ползи “, сподели Петков.

„ Това Народно заседание явно се раздира от некадърност, интелектуална отпадналост да се формулират проблеми и да се намерят техните решения, от процеси на взаимна непоносимост и от процеси на невалидност да се намерят постоянни солидни вероятности в извънредно нестабилна обстановка, избрана от редица рецесии от друг темперамент “.

На въпрос на Дарик радио по отношение на успеваемостта на едно държавно управление, основано в настоящитеусловия, Румен Петков сподели:

Аз не смятам, че тези третокласни артисти, попаднали в Народното събрание по време на договарянията, които в действителност бяха едни грозновати пазарлъци, които в действителност целят действителното систематизиране на тези милиарди долари, които чакаме по Плана за възстановяванеи развиване.

Аз не смятам, че този Парламент е в положение да излъчи мощно, безапелационно Правителство, което да може да води политика, отговаряща на българския народен интерес.

Този Парламент може да излъчи държавно управление, което да слугува – да изпраща снаряди и въобще, каквото имаме. Правителство, което не изключвам да е готово и да изпрати жива българска мощ.

В момента образуването на Правителство има нехигиенична, неразумна, неполитическа основа, в чийто план стои омразата, при непросветеност и некадърност да се осъществя публичния интерес в законодателната и изпълнителната власт, което за мен значи неустойчивост “.

Относно показаната кандидатура за министър председател на България в лицето на Мария Габриел, Петков акцентира, че при нея политическият фокус е преместен, липсва отношение и познаване на българската страна, българските институции и българския народ и това е пагубно в тежката рецесия, в която се намира страната ни.

А номинацията й е оценка за тези, които я предлагат – тях не ги интересува България и българския народ, само че фокусът е върху тематики, като въвличането на България в спора в Украйна и други, които не кореспондират с дневния ред на обществото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР