Моята изложба е нещо, което очаквам близо две години. Аз

...
Моята изложба е нещо, което очаквам близо две години. Аз
Коментари Харесай

Юлиана Кръстева и нейните „Вълни на любовта“

Моята галерия е нещо, което чакам близо две години. Аз от няколко години се занимавам с живопис, започнах да опитвам и в един миг открих, че има доста забавни човешки страсти в душата ми, които намират нов метод да изказ, а точно посредством средствата на живописта. Това съобщи в изявление за БГНЕС художничката Юлиана Кръстева във връзка новата си галерия, носеща името „ Вълни на любовта “.

„ Вълни на любовта “ не е инцидентно име. С това име е озаглавена една от емблематичните произведения на художничката.

В експозицията са показани 29 картини. „ Но в допълнение са показани и 30 картини още, всичките са във формат 100 на 70 см “, показа Кръстева. Техниките, които употребява, са авторски. „ В смисъл, че не съм виждали сътрудниците да вършат такова комбиниране, такава смесена техника “, посочи тя.

Художничката употребява картон и върху него работи с туш и с акрилни бои. „ И се получава нещо доста забавно, бих споделила неповторимо. Но в действителност това е един опит, един опит, може би в скоро време ще открия някакви други забавни смесени техники “, показа още тя. Картините са основани в продължение на последните три години и в тях може да се види развиването на художничката с изразните средства на живописта.

Космосът, галактиката са обичани нейни тематики. Юлиана Кръстева показа, че задава повече въпроси, в сравнение с намира отговори. „ Но ми се коства, че всеки би могъл да откри нещо за себе си и най-важното, бих желала всеки, който пристигна да прегледа изложбата да се почувства въодушевен, окуражен, вдъхновен, че към момента има и би трябвало да намираме място за добрина, за хубост, за обич и за естетика “, показа тя.

Друга тематика, която вълнува художничката, са танците. Самата тя се е занимавала с сходен тип изкуство. „ В серията „ Ще танцуваме ли? “ има фламенко, има валс, има ча-ча-ча, има салса “, добави Кръстева.

Тя насочи и обръщение към хората – да демонстрираме повече обич и добрина в нашето всекидневие, в връзките с околните, пък и освен с околните си хора, тъй като това е нещо, което е извънредно значимо в днешно време, когато всичко се е комерсиализирало, когато всичко става доста прагматично, когато отново от време на време се постанова да оцеляваме по един или различен метод.

Изложбата ще бъде закрита на 30 август, а до тогава феновете на изкуството могат да ѝ се насладят. „ Надявам се, че с изключение на приятелите, роднините и сътрудниците ще привлека и нова публика “, сподели в умозаключение художничката.

Юлиана Кръстева приключва Художествената академия със компетентност „ Текстил и мода “ при проф. Марин Върбанов през 1984 година Работи в региона на декоративно-приложните изкуства. Преподавала е 12 години в Художественото учебно заведение за приложни изкуства в Смолян по текстил.

Тя показва свои произведения в 13-то, 15-то и 16-то Международно биенале по текстил в Лозана, Швейцария. Също по този начин взе участие три пъти в Ежегодна коредна галерия на миниатюрата в изложба „ Del Bello “ в Торонто, Канада. Има 15 независими изложения – Рисувана коприна в София, Унгарски културен институт, в изложба „ Solers “, в изложба „ Хаджихристови “, в НДК, в изложба „ Пагане “, в изложба „ България “, в „ Зала България “.

Нейната пристрастеност е да рисува върху коприна, въодушевена от класическа музика и джаз. Нейни произведения има в Германия, Швеция, Италия, Нидерландия, Франция, Русия, Съединени американски щати, Гърция и Унгария.

От няколко години тя опитва с произведения от хартия. Участва и в Международния книжен арт фест през 2016 година в София и е измежду 87-те участници от 24 страни в Раздела „ Малък формат “ в изложба „ Арх Алея “ с творбата си „ Паралелни светове “.

Новост в нейните креативен търсения е ползата ѝ към философските категории – „ Дух “ и „ Материя “. Опити да изрази в линии, цвят и форма тези безконечни понятия са новите ѝ произведения, които са заредени с доста сила, детонация от цветове и въодушевление, което те „ сграбчва “. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР