Моята информация за ваксинираните общински съветници е малко по-различна и

...
Моята информация за ваксинираните общински съветници е малко по-различна и
Коментари Харесай

Каракачанов имал друга информация за ваксинираните общински съветници в Сандански

Моята информация за имунизираните общински съветници е малко по-различна и тя е, че не те, а от медицинския щаб са ги търсили да ги имунизират. Това показа пред медиите вицепремиерът Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността във връзка случая от Сандански, където общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация бяха имунизирани против COVID-19 по време, в което на този стадий би трябвало да бъдат ваксинирани единствено медицинските служащи на първа линия.

,,Проверката ще покаже дали са употребявали служебното си състояние, с цел да се имунизират, другояче че редът е нарушен – нарушен е. Но не желая да се изговарям преди министъра на опазването на здравето. Когато той се произнесе, ще кажа и моето мнение по тематиката. Иначе не утвърждавам в случай че някой, без значение какъв е той, да употребява служебното си състояние, с цел да се имунизира преди другите'', добави още министър Каракачанов.

На въпрос за връзките ни със Северна Македония министърът на защитата показа, че по-късно през днешния ден има среща с упълномощения представител на Република Северна Македония за връзките с България Владо Бучковски.

Смятам, че България има ясна позиция и е извънредно време в Скопие да почнат да четат позициите ни по тематиката. Мисля, че управляващите в Скопие го употребяват (Бучковски, б.р.), с цел да бъде демонстрирана благосклонност. Докато по македонските учебници по история продължава да написа, че българите сме фашисти, татари и окупатори, диалог не може да има. Докато там има език на омразата и не престават да се употребяват външни фактори, с цел да се притиска България, няма смисъл да беседваме. В Скопие не помнят един главен факт, който министър председателят на Португалия преди няколко дни им подсети – проблемите не са сред България и Северна Македония, а сред Европейски Съюз и Северна Македония, разяснява Каракачанов.

,,В Скопие просто не са честни към нас. Докато водеха договаряния с нас, създаваха интриги и пускаха злословия по наш адрес. Ясно им е, че през идващите шест месеца няма да има прогрес, защото разширението на Европейски Съюз няма да е измежду акцентите по време на португалското председателство. Затова те разчитат, че през идващите шест месеца ще се случат изборите у нас, ще се смени администрацията във Вашингтон и след юли, когато Словения стане новия ръководител на Европейски Съюз, нещата ще се трансформират в тяхна изгода, само че това няма да се случи по този начин елементарно. Сто пъти съм казвал, ръководещите в Скопие стопират македонските жители за Европейски Съюз, а не България'', добави още по тематиката вицепремиерът.

Една хеликоптерна площадка е скъпо оборудване. Малко са лечебните заведения у нас, които имат построени хеликоптерни площадки. Имаме подготвеност да ги предоставим, в случай че е належащо. Имаме водачите в Българската войска, имаме инфраструктурата, имаме хеликоптерите. Разбира се, те би трябвало да се преоборудват и там ще има разноски, съобщи Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността по тематиката за преобразуването на военните хеликоптери Кугър във въздушни коли за спешна помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР