Моята информация от косвени източници е, че Лукойл“ се готви

...
Моята информация от косвени източници е, че Лукойл“ се готви
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Лукойл се готви да продаде „Нефтохим“

„ Моята информация от косвени източници е, че „ Лукойл “ се готви да продаде „ Нефтохим “, тъй като в тази конюнктура те изпитват компликации ", разяснява БТВ енергийният специалист Иван Хиновски. Според него повода е, че компанията не може да осъществя милиарди облаги като до момента

„ В тематиката за рафинерията в Бургас не се чува информацията от Национална агенция за приходите - заплаща ли налози „ Лукойл “ и работи ли на облага ", сюрпризиран е Хиновски. Той предизвести, че в случай че бързо се промени доставения за преправка в Бургас нефт, не е допустимо инсталациите да се пренастроят.

„ Това не е като да смениш един самун с различен или една бира с друга. Ще мине най-малко един месец, в който „ Лукойл “ няма да създава ", изясни Хиновски за опцията дерогацията да се приключи за седем дни.

„ Изключително значимо е в един интервал, когато спрем въглищните централи, да имаме самостоятелна мощност, която да не зависи от вятъра и слънцето “, сподели още енергийният специалист. 

„ Не мисля, че енергийните тематики имат нещо общо с локалните избори. Просто настана време редица тематики, които бяха влачени с времето, да бъдат решени “, уточни той. „ Предишните министри бяха некомпетентни, само че настоящето управление взе нещата в свои ръце “, сподели Хиновски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР