Моята хипотеза е, че бият най-слабите. Поне половината държави в

...
Моята хипотеза е, че бият най-слабите. Поне половината държави в
Коментари Харесай

Безлов за очаквания доклад на ЕК за даване на гражданство: Бият най-слабите

" Моята догадка е, че бият най-слабите. Поне половината страни в Европейски Съюз оферират визи против вложения. Темата не е нова за продажбата на поданство. Другите страни оферират поданство против вложения, като за последните пет години от 2012 до 2017 година демонстрират, че България е дала съвсем 300 визи. През 2007 година е обещано поданство на непосредствен на Путин олигарх. " Това сподели Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията по отношение на упования отчет от Европейската комисия за България за даването на паспорти против вложения.
По информация на Безлов Гърция и Кипър имат желание да разширят стратегиите си за поданство против вложения, тъй като виждат резултат. Той даде и образец с Латвия, която има стратегия за предоставяне на поданство против даване на земя, само че това към този момент се е трансформирало в проблем поради напора от съветски жители в страната.
У нас Министерството на правораздаването приказва за преустановяване на програмата, само че Министерството на стопанската система е на мнение, че има смисъл от нея и не би трябвало да бъде спирана, сподели още Безлов в изявление за bTV.
Припомняме, че в специфичен отчет, който се чака да бъде оповестен на 23 януари, Европейската комисия ще предизвести страните членки на Европейски Съюз, които разрешават богати чужденци да получават тяхно поданство или непрекъснато жителство на тяхна територия против огромни вложения,
Това носи доста сериозен риск от пране на пари, корупция и укриване на налози, съобщи БНР което разполага с чернова на документа. В информацията се отбелязва, че единствените три такива страни от Евросъюза са България, Малта и Кипър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР