Моят въпрос е кога нашият президент е имал свое мнение

...
Моят въпрос е кога нашият президент е имал свое мнение
Коментари Харесай

Денков за изявлението на Радев: Повтаря едни руски опорки

Моят въпрос е по кое време нашият президент е имал свое мнение – когато е подписвал тези цитати (Мадридската декларация), или когато през днешния ден повтаря едни съветски опорки. Това сподели от Букурещ министър председателят Николай Денков в отговор на изказването на президента Румен Радев от Рожен.

Той прикани ръководещите в България да стартират да мислят „ трезво и обективно “ за нея

„ Искам да стане ясно, че Украйна упорства да води тази война, само че също по този начин би трябвало да е ясно, че сметката се заплаща от цяла Европа ”, разгласи през днешния ден президентът.

В тази връзка министър председателят подсети за три цитата от Мадридската декларация:

„ Русия би трябвало неотложно да спре тази война и да се изтегли от Украйна “„ Ние сме в цялостна поддръжка на държавното управление и на хората на Украйна в тяхната героична отбрана на тяхната страна. Ние препотвърждаваме нашата безусловна поддръжка на украинската самостоятелност и териториална целокупност в границите на интернационално приетите ѝ граници, в това число и интернационалните води “„ Руската федерация е най-съществената и директна опасност за стабилността на страните членки на Северноатлантическия пакт, а също по този начин и на мира и стабилността в евроатлантическата общност “.

Нашият народен интерес е да спре войната, колкото може по-бързо, само че това няма да стане с апели към Украйна. Както излиза наяве от Мадридската декларация, войната е стартирана от Русия и най-бързият метод е Русия да изтегли войските си от територията на Украйна и тогава войната може да спре за един ден, както видяхме от похода на Пригожин. Вторият метод да осигурим нашата непоклатимост и нашата отбрана е ние да изградим нашите военни сили и да ги интегрираме в НАТО, тъй като това е единствената гаранция, която имаме сега за отбрана на националната сигурност “, сподели още Денков и добави: „ Този, който упорства да води тази война, е кръгът към Путин. Те започнаха войната и от тях зависи да спре войната “.

Въпросът е чии ползи пазят политици от Народното събрание и държавното управление, сподели още той

Той разяснява концепцията за изпращане на 100 бронирани машини БТР от запаса на Министерство на вътрешните работи в Украйна, като посочи, че те в никакъв случай не са били употребявани, стоят в хранилища повече от 40 години и даже са били забравени.

Предложението ще бъде импортирано като план на решение в Народното събрание

Премиерът се оплака от непрекъснати провокации от страна на президентската институция и съобщи, че няма да влезе в този звук.

Гледайте цялото изказване на премиера във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР