Моят удар е по-силен от крошето на баща ми“ –

...
Моят удар е по-силен от крошето на баща ми“ –
Коментари Харесай

Форхенд по-силен от кроше на бокьсор: големият пробив на Нома Акугуе


„ Моят удар е по-силен от крошето на татко ми “ – споделя Нома Акугуе.

19-годишната Нома Ноа Акугуе направи своя пробив на шампионата в Хабург тази година. Тя се включи с „ уайлд кард “ и извлече най-хубавото от шанса на живота си.

Тенисистката, която играе първия си шампионат на това равнище въобще, надигра на полуфинал с  6-3, 6-3 Диана Шнайдер. А в спор за купата ще излезе против Аранча Рус.

Бащата на Нома е някогашен боксьор. Той е нигериец, само че щерка му в никакъв случай не е посещавала страната, от която произлиза.

Нома се посвещава на тениса, като в нито един миг фамилията ѝ не я товари с прекомерно високи упования. По-скоро оставя всичко да се развие последователно. Още повече, че въпреки и почитател на тениса, нейният баща счита бокса за спорт №1.

Роналд Обазелу напуща Нигерия през 1990 година и отпътува за Германия в търсена на по-добър живот. В европейската страна той вижда място, където фантазиите могат да станат действителност. Изборът на Германия надали е инцидентен, предвид на това, че Роналд е почитател на Щефи Граф.

Десетина години след емигрирането си, той записва 3-годишната си щерка на тенис.

Сега Нома оприличава форхенда си на този на Щефи Граф – удар, който може да създаде уинър от всяка точка на корта; който е изострен, мощен и рисков. Именно по тази причина обича да споделя, че форхендът ѝ е по-силен от крошето на баща ѝ.

Освен в негово лице, тя намира ентусиазъм в нигерийският артист Rema, станал известен с парчето „ Calm Down ”. А голямо въздействие в кариерата ѝ изиграва и Наоми Осака и триумфът ѝ на US Open 2018.

“Харесва ми, че има “poker face ”. Играе нападателно, приличаме си. Хубаво е да видиш и чернокожи дами в тениса. Както и Серина. Това е хубаво за младите “ – споделя Нома.

„ Опитвам да вардя страстите си за себе си. Не знам дали забелязахте, само че в мача против Тревизан започнах да рева, откакто покрих лицето си с забрадка. Но се пробвах да си припомня, че би трябвало да запазя моето „ poker face ”.

Нома Ноа Акугуе бързо попадна в радара на немския тенис. Посланикът на шампионата в Хамбург Андреа Петкович бе ложата ѝ, а по време на шампионата там се появи и капитанът на Германия за Billie Jean King Cup Барбара Ритнер.

През 2020 година Нома става народен първенец на Германия, когато е на 17 години. Още тогава впечатлява Ритнер с „ бързата си ръка “.

През 2021 година травма в рамото забавя развиването на Нома, само че през идващия сезон тя прави скок от №708 до №258 в международната рагнлиста. Тази година на Ролан Гарос дебютира в квалификациите на шампионат от Големия шлем, а представянето ѝ в Хамбург през седмицата е нова стъпка във възхода на тенисистката.
Tenniskafe.com · Странната седмица с клей, допинг скандал и неспортсменско държание
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР