Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и

...
Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и
Коментари Харесай

Румен Радев – по-лоша копикет версия на Борисов

" Моят блян е да строя връзки на взаимно доверие и почитание с всички президенти на всички наши прилежащи страни. Нека не забравяме, че в днешните действителности и изключително в нашия район, добросъседството играе основна роля за запазване на мира и стабилността ". Това съобщи президентът Румен Радев пред БНР в Анкара в отговор на въпрос, че е единственият президент на страна членка на Европейски Съюз, който участва на церемонията по встъпване в служба на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Турция.
Коментар на редактора
Ако Радев още беше водач и понечеше да излети, без да знае какво е фюзелаж, несъмнено щяха да го скъсат. Но тъй като към този момент е президент, следва да знае що е то протокол на дипломацията – е, очевидно не знае.
Когато си единственият представител на Европейския съюз на короноването на един деспот, следва да се замислиш. Да се замислиш доста хубавичко – за какво единствено аз съм там? Какъв сигнал давам с това? Отговорите на тези въпроси са извънредно неприятни и в случай че на Радев би трябвало да му се изяснява тъкмо това, значи прякорите, които се употребяват по негов адрес по обществени мрежи и конгреси са повече от заслужени.
Що за стока е Ердоган лъсна за следващ път, с цялостна мощ, и през вчерашния ден (9 юли). При такава огромна покруса като влаковата злополука в окръг Чорлу, най-малкото се афишира ден на печал и всевъзможни събития, изключително политически, се анулират. Нищо сходно – султанът не може да направи по този начин, не можа да изчака да седне на трона. Когато опря до безспорната власт, не остана и капка човечност. Може би пък Радев е желал да се допре до това възприятие – и той като нищо си мечтае обстановката в България за него да е такава, да пребъде отпред на президентска " република ". Мечтите са безвъзмездни, резилът обаче – не. А алтернативата на Борисов напълно се изравни със самия Борисов - в случай че продължава в този дух, надалеч ще го и задмине...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР