Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и

...
Моят стремеж е да градя отношения на взаимно доверие и
Коментари Харесай

Радев за присъствието си на клетвата на Ердоган: Стремя се към отношения на взаимно доверие с всички съседи

Моят блян е да строя връзки на взаимно доверие и почитание с всички президенти на всички наши прилежащи страни. Нека не забравяме, че в днешните действителности и изключително в нашия район, добросъседството играе основна роля за запазване на мира и стабилността. " Това съобщи президентът Румен Радев пред БНР в Анкара в отговор на въпрос, за какво е единственият президент на държава-членка на Европейски Съюз, който ще участва на церемонията по встъпване в служба на Реджеп Тайип Ердоган като президент на Република Турция.

След успеха на предварителните изборите на 24 юни турският президент получи разширени пълномощия, поради конституционни ремонти, оповестени на референдум.

Радев означи, че нееднократно е обръщал внимание върху неприемливата интервенция на Турция в българските избори и религиозните каузи на страната, само че наличието му е знак за почитание към избора на турския народ. Държавният глава добави, че Турция е най-големият търговски сътрудник на България отвън Европейския съюз, а също така е и югоизточната " врата " на Европа, която сега удържа миграционния напън.

" След пагубния неуспех на енергийната ни политика, Турция се трансформира и в решителен фактор във връзка с надеждността на нашата енергийна сигурност, на доставките и на цената на природния газ ", акцентира още българският президент, представен от своя прессекретариат. Държавният глава изрази убеденост, че с президента на Турция ще работят за развиване на двустранните връзки в дух на добросъседство, взаимно почитание и партньорство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР