„Моят страх е, че в момента България не заема страната

...
„Моят страх е, че в момента България не заема страната
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Позицията на България за Украйна обслужва интересите на Путин

„ Моят боязън е, че сега България не заема страната на демократичните нации, а с бездействието си обслужва режима на съветския президент Владимир Путин”, това съобщи пред NOVA някогашният външен министър на България Надежда Нейнски.

„ Смятам, че съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова се държи преднамерено по този начин. Това не може да се случва без благословията на сква”.

По думите ѝ оповестяването на дипломат за личност нон грата не значи разкъсване на дипломатическите връзки със страната, която посланикът съставлява.

Според Нейнски България би трябвало да има по-категорична оценка на политиката на Путин.

„ Обявяването на дипломат Митрофанова за личност нон грата е единствено част от нещата, които България би трябвало да направи в отговор на протичащото се. Другото нещо, което би трябвало да създадем, е да изпратим военна помощ на Украйна”, безапелационен е някогашният ни дипломат в Турция.

Според нея всеки един от българските депутати би трябвало да даде своята позиция по отношение на военната помощ, с цел да знаем кой къде стои.

„ От изпращането на военна помощ зависи освен солидарността и човещината, които изискуем на Украйна за борбата й за независимост и народна власт, само че и националният ни интерес”, счита Надежда Нейнски.

По думите на дипломата Русия не е заинтригувана Балканите да имат европейско бъдеще.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР