Моят поглед е, че опонентите на Корнелия Нинова са тези

...
Моят поглед е, че опонентите на Корнелия Нинова са тези
Коментари Харесай

Владислав Симов пред ФАКТИ: Репресират Елена Йончева, както репресираха Трайчо Трайков

" Моят взор е, че съперниците на Корнелия Нинова са тези хора, които са в най-ниското фундаментално равнище в структурите на партията, които бяха излъгани, афектирани и употребявани по най-безскрупулния метод по време на образуване на тактиката за изборите и по време на самите избори ". Това съобщи пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ предприемачът Владислав Симов, който имаше номинации да бъде повдигнат за депутат от гражданската квота на Българска социалистическа партия в София-област, само че това в последна сметка не се случи.

" В предходно изявление ви бях споделил, че Корнелия Нинова се обгръща към себе си с хора, които са ѝ фанатично правилни. Такива хора, които си бият челото в земята преди тя да им е споделила да се наведат, хора, които за заплата на депутат са подготвени да създадат безусловно всичко ", добави Симов.

Той разяснява и подредбата на листите от страна на Корнелия Нинова:

" Тогава имаше една доктрина, която изказах, че може да се окаже, че това са смели политически, лидерски решения, тъй като в едно вероятно държавно управление тя ще има потребност от правилни хора, с които да организира политиката - правната политика на Българска социалистическа партия. Другият сюжет беше, че тя води персонална политика - не обществена за партията, и употребява ресурсите на партията за персонална изгода и в интерес на узурпиране на властта за себе си. Тогава моята теза беше, че първите хора, които ще изскочат против нея и ще наддадат писък, ще са точно хората от структурите на партията. Днес това се потвърди - това са тези хора ".

" Като непряк наблюдаващ, човек, който не е вътре в партията, мога да кажа, че събитията в Българска социалистическа партия са динамични. Там не се случва политика на изключително високо равнище. Българска социалистическа партия сега - това, което аз следя в профил, е като смален модел на ръководството на страната в последните 11,5 години. Същото държание, същият инструментариум се употребява, по същия метод се употребява електоратът ", означи предприемачът.

Владислав Симов разяснява и вътрешнопартийната политика на Корнелия Нинова:

" Има много доказателства, че в действителност всичко е сюжет и заслон. Да, изгони Георги Гергов от партията, само че в това време изолира други мощни фигури, като да речем Елена Йончева. И влезе в директна война с нея. Вкара в листите и хора, които доста гласно приказват с коалиция с ГЕРБ, за програмно държавно управление и така нататък Говоря за Иван Гранитски да вземем за пример. Няколко пъти, безусловно декларативно той се изрича, че: " Ние би трябвало да бъдем подготвени за коалиция, необятна коалиция, програмно държавно управление, да обърнем лице към ГЕРБ " и така нататък И не е единственият. Без това да е тествано или да наемам някого с моето персонално мнение, аз също считам, че има сюжет, който да работи в интерес на ГЕРБ и ниските резултати на Българска социалистическа партия са издирван резултат ".

" Корнелия Нинова е умел политик и не е малоумен човек. Тя образува листите, проявявайки пренебрежение към структурите на Българска социалистическа партия, което е безусловно ясно, че ще се върне назад към нея като бумеранг. Не мога да позволи, че тя не си го е помисляла. Подреждането на листите беше на правилото: " Давам 10 можещи за един правилен ". Изгониха се хората, които бяха на локално равнище, издигнати от партийните структури, хора, които са разпознаваеми, и се сложиха водачи на листите, които никой не познава, които не са разпознаваеми въобще и на национално равнище като персони, а да не приказваме за професионална експертиза и така нататък Партията беше обезверена в смисъла на това, че партийните структури най-вероятно не са работили изключително интензивно. Между другото, съгласно мен значително положителните резултати на " Изправи се! Мутри вън! " идват от гласове, които са се прелели от партийните структури на Българска социалистическа партия към тях, тъй като там водачите са разпознаваеми и носят обществената концепция със себе си ", добави още предприемачът.

" Елена Йончева имаше едно нападателно изявление по отношение на Корнелия Нинова, с което още веднъж, за следващ път зададе верните въпроси - за какво водачът на опозиционната партия в 44-ото Народно заседание не повдигна нито веднъж въпросите за парите в шкафчето, за изтеклите записи, за парцелите в Барселона и впрочем други тематики. Интересното е, че един ден по-късно изявление КПКОНПИ и Сотир Цацаров запорираха имуществото на Елена Йончева с иск за 158 000 лв.. Кой има достъп до подобен наказателен инструментариум? Моят прочит на събитията е, че - да, тук става дума за замяна на доста съществени услуги ", напомни той.

" Смятам, че има доста съществено размиване на границата сред положително и неприятно. Доброто не е една партия, а неприятното друга партия. Смятам, че има октопод, който прави политически сюжети в последните десетилетия, е прокарал пипалата си във всички политически структури. Това, което се случва сега с Елена Йончева и запорът на нейното имущество, припомня за една репресивна борба, която се организира против Трайчо Трайков преди няколко години - един от положителните евентуални политици на България. И неговата упоритост за реализация в политиката беше смазана тогава, той години наред води война със същата тази репресивна бухалка, с цел да си потвърждава имуществото. Същото се случва и с Елена Йончева сега ", напомни Владислав Симов.

Той даде " Демократична България " като добър образец за класификация на листите за провелите се неотдавна парламентарни избори.

" Голямото предизвикателство за нас като общество е в действителност ние да бъдем сериозни, да мислим. Много е елементарно да кажем: Аз ще съм от " алените ", от " сините ", или от " зелените ". Ама то неприятното няма цвят ", безапелационен е младият бизнесмен.

Симов изрази оптимизъм, че Елена Йончева би могла да има поддръжката да стане водач на Българска социалистическа партия. Освен това, той показа, че точно на това се надява.

Според него хора като Крум Зарков могат да изведат на друго равнище социалистическата партия.

Целия диалог можете да изгледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР