Моят най-голям страх е, че ще видим и безпрецедентен отговор

...
Моят най-голям страх е, че ще видим и безпрецедентен отговор
Коментари Харесай

Младенов : Страх ме е, че Израел ще даде безпрецедентен отговор в Газа

" Моят максимален боязън е, че ще забележим и невиждан отговор от Израел в линията Газа,  съобщи по Народоосвободителна въстаническа армия Николай Младенов, някогашен външен министър на България, някогашен специфичен делегат за Близкия изток, в този момент член на Вашингтонския институт за източни политики и общоприет шеф на Института за близкоизточни политики.

По думите му сме очевидци на невиждана офанзива от Хамас против Израел.

" Винаги, когато Хамас вземат властта, ставаме очевидци на невиждани офанзиви, на отвличания на хора, които доближават освен регионите към Газа, само че и Тел Авив, даже и Йерусалим. Сега размерът на офанзивата е голям – 5000 ракети, морски, въздушен, наземен десант, разтрошаване на военни бази, похищение на над 100 души – мъже, дами, деца, цивилни, военни и други Размерът на офанзивата е невиждан ", сподели Младенов. 

Според него офанзивата е породена от възходящото с години напрежение в Ивицата Газа и сред Израел и групировката Хамас. " Нищо и по никакъв метод не може да оправдае тази терористична акция, следствията от нея ще бъдат платени от мирните хора, които живеят към Ивицата Газа. Случващото се изисква нов метод на деяние в палестинския въпрос ", изясни Младенов. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР