Моят ключов съвет към хората, които искат да си проправят

...
Моят ключов съвет към хората, които искат да си проправят
Коментари Харесай

Уроци за изграждане на психическа устойчивост, полезни за всеки нов предприемач

Моят основен съвет към хората, които желаят да си проправят път като бизнесмени, е да се концентрират доста по-малко върху техния коефициент на просветеност и доста повече върху техния прочувствен коефициент, написа в публикация за Inc Джейсън Солцман.

Ясно е, че методът, по който приказваме за по този начин наречените меки умения, се нуждае от рестартиране. Често даваме къса смяна на прочувствената просветеност, съпричастност, креативност и други качества, вместо това даваме приоритет на нашите документи или се образоваме по най-новите принадлежности и технологии. Но технологиите постоянно ще се развиват и постоянно ще има нови принадлежности, които да овладеете.

Това, което е доста по-трайно и надалеч по-въздействащо в днешния свят, е способността да прегърнете човечността си. Как избирате сред редица на пръв взор идентични вложители във връзка с квалификацията и преценявате кой би бил най-хубавият човек в окопите на бизнеса? Как да се възползвате от разочарованията и болките на целевия си клиент и да стигнете до решение, което да го зарадва?

Нито един от тези сюжети не идва с постановен устав. Всички те зависят от интуицията, вдъхновението, отзивчивите умения и смирението. Всички те ще ви трябват в кутията с принадлежности, с цел да се подготвите душевен за изправяне пред незнайното, което е ежедневната норма в света при започване на стартъп или ново приложение. И тъкмо това ще имате потребност, с цел да разгърнете цялостния си капацитет като бизнес водач.

Когато започвах, сигурно нямах модел за подражателство, който да последвам, тъй че беше въпрос на опит и неточност да науча по какъв начин да обработвам прочувствената просветеност, от която се нуждая, с цел да просперирам. Няколко заключения от моя персонален опит:

Приемете, че може да се наложи да бъдете собствен личен ментор

Виждал съм прекалено много хора да изпадат в коловоз и да чакат да чуят думата от наставник или разрешение от някой по-възрастен. Може да се наложи да бъдете собствен личен ментор, изключително в тъмните ранни дни, в които никой не вижда вашата визия с изключение на вас. Най-доброто потребление на времето ви не е наложително да вършиме безкрайни срещи за кафе, а да излезете на открито. Можете да научите цялата мъдрост, от която се нуждаете, от книги на лента и подкасти, до момента в който стигнете от точка А до точка Б. В противен случай се придържайте към построяването.

Обичайте процеса, а не задачата

Ние сме толкоз съсредоточени в крайната дестинация, че се усещаме нещастни през всяка стъпка от пътуването. Но аз имам вести за вас - даже и да постигнете най-смелите си фантазии за финансова самостоятелност, ще има ограничаване за това, което ще получите от външното одобряване.

В края на деня малко на брой ще бъдат впечатлени от вашите достижения отвън хората, които ви обичат безусловно, даже в случай че се неуспехите. Затова се уверете, че изграждате бизнес не тъй като желаете да попаднете на корицата на списание, с цел да впечатлите някой, който може даже да не прочете проклетото нещо. Изградете бизнес, тъй като обичате ежедневното пътешестване и изграждане. Или въобще не го правете.

Спомнете си за какво

COVID-19 сложи огромна пауза в проектите на множеството от нас и ни разреши да преосмислим какво желаеме да създадем с нашето лимитирано и ценно време. Уверете се, че употребявате дните си за това, което обичате. Имах шанса да схвана какво ме кара да не преставам да преследвам нови цели - просто обичам възприятието да оказвам помощ на хората. Честно казано, това не е алтруистично нещо. Просто обичам допаминовия шлагер за предаване на познания и умения на другите, тъкмо както се възползвах от прозренията на толкоз доста други.

Разработването на вашия EQ стартира с това да си зададете сложните въпроси и да сте сигурни какво в действителност желаете. Затова се запитайте какво в действителност желаете? За какво е цялата тази работа? 

Източник: Джейсън Солцман, основател и Съд на Европейските общности на Relief за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР