Моя приятелка винаги носи няколко ореха в чантата си. Един

...
Моя приятелка винаги носи няколко ореха в чантата си. Един
Коментари Харесай

Защо да носим по няколко ореха в чантата или джоба си?

Моя другарка постоянно носи няколко ореха в чантата си. Един ден взех решение да я попитам за този нейн навика и отговорът й беше неочакван. Тя показа, че тези орехи й оказват помощ да поддържа положително въодушевление и да гледа позитивно на живота. Впечатлена от откритието, взех решение и аз да опитам.

Научих, че съветът да носим орехи в чантата или джоба си идва от източната медицина. Този дребен „ аксесоар ” може да бъде отличен асистент в оправянето със напрежението, като подтиква нервните окончания в дланите ни.

Стресът е чест проблем, който доста от нас изпитват, и постоянно не знаем по какъв начин да се оправим с него. Орехите, както се оказа, са един от естествените способи да се оправим с напрежението и да се релаксираме.

В дланите ни има няколко точки, свързани с работата на вътрешните органи. Стимулирането на тези точки може да усъвършенства нашето здраве и даже да помогне при проблеми като наднорменото тегло.

За да се справите със напрежението, можете да вземете орехите в дланта си и да ги мачкате в дланта си, активирайки точките в ямката сред сухожилията. Леко нтискайти ореха и го въртете.

Източната медицина твърди, че положението на нашата нервна система е тясно обвързвано с работата на вътрешните органи. Упражненията с орехите могат да подтикват нервните окончания, които от своя страна са свързани с вътрешните системи, и по този начин да оказват помощ за поддържане на дравословния баланс в нашето тяло.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР