MOVE.BG, в партньорство с Google, организира за първи път в

...
MOVE.BG, в партньорство с Google, организира за първи път в
Коментари Харесай

MOVE.BG и Google отключват дигиталния потенциал на България и Европа


MOVE.BG, в партньорство с Гугъл, провежда за първи път в страната ни интернационална конференция, отдадена на ролята на България в цифровата промяна на Европа. Конференцията " EDIT4Tomorrow " ще се организира в подтекста на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година и ще се състои на 23 ноември 2017 година в София. Форумът е самодейност в границите на програмата за цифрово развиване EDIT и е проведена в партньорство с Министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година и Представителството на Европейската комисия в България.

МОVE.BG ще събере на едно място български, районни и европейски компании, бизнесмени, неправителствени организации, представители на най-високо равнище от българската страна и Европейска комисия, с цел да обсъдят рамката на цифровата промяна на България и Европа. Конференцията ще се трансформира в платформа за полемики на високо ниво за целите на българското председателство свързани с самодейността за европейския дигитален обединен пазар. Също по този начин, ще показа дружно с българската визия, тези на естонското и австрийското председателство за развиването на цифровата стопанска система на страните от Европейски Съюз, в по този начин наречения " трио " формат.

" Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз дава неповторима опция страната ни да показва своите благоприятни условия, познания и потенциал да бъде един от моторите на районната и европейската цифрова стопанска система. Това е късмет за България да способства интензивно с съответни начинания в цифровата стратегия на Европа. Убедена съм, че идната конференция EDIT4Tomorrow ще бъде основна платформа за обединяване на тези старания. ", сподели Саша Безуханова, създател на MOVE.BG и основател на EDIT.

Специален посетител и един от водещите лектори на форума ще бъде Мат Бритин, президент на Гугъл за Европа, Близкия изток и Африка (ЕМЕА). Бритин се причислява към Гугъл през 2007 година, а две години по-късно става ръководещ шеф на Гугъл за Англия. През 2011 година той е нараснал във вицепрезидент на Гугъл за Северна и Централна Европа и заема тази позиция до 2014 година когато става президент на Гугъл за EMEA.

Интернет е в основата на икономическия напредък на актуалния свят, Гугъл влага в подкрепяне на компании, бизнесмени, разработчици и студенти да съумяват посредством онлайн средата. През последните две години Гугъл образова над 3 милиона души в цяла Европа на цифрови умения и работи за основаването на повече такива стратегии и благоприятни условия за доста страни, в това число и България.

Фокус на конференцията ще бъде и районната цифровизация и нововъведения и по-специално ролята на България в евроатлантическата интеграция, поощряване на съдействието и увеличение на свързаността на Западните Балкани.

Програмата на конференцията, можете да видите на този линк: https://conf.edit.bg/

Гугъл започва амбициозна стратегия Growth Engine for Europe за образование в цяла Европа, тъй като всеки заслужава изгодите от най- положителните цифрови технологии, с цел да развие бизнеса си, само че не всеки има нужните умения. Програмата доближи до повече от 3 млн. европейци, Европейски Съюз призна нейния принос с премията за цифрови умения и доста от тези, които отделиха време за образованието, виждат въздействието от него. Програмата започва предходната година и в България - над 15 000 българи и локални компании към този момент са по-уверени откакто усъвършенстваха уменията си и направиха промени, които да ускорят кариерите и бизнеса им и сътвориха нови работни места. Програмата Digital Garage в България е онлайн платформа, предлагаща безвъзмездни образования за всички, от студенти до бизнесмени в региона на цифровия маркетинг и онлайн бизнес, е налична на адрес https://digitalengarazh.withgoogle.com/. Всички компании, както и заинтригувани лица, искащи да уголемяват своите познания, могат да се записват гратис, с цел да вземат участие в онлайн курсовете, които са налични посредством платформата. Могат също да се включат и в офлайн образованията, проведени в партньорство с MОVE.BG.

EDIT (Economic Development via Innovation and Technology) e отворена самодейност на MOVE.BG (www.move.bg), която има за цел да разпознае, насърчи и подтиква евентуално сполучливите браншове на българската стопанска система. EDIT е мрежа, сплотяваща всички заинтригувани от развиването на цифровата промишленост в България организации и компании. Основатели на плана EDIT са MOVE.BG, Start It Smart, StartUp Foundation, Association of Bulgarian Leaders and Entrepreneurs ABLE, betahaus, Bulgarian Centre of Women in Technology BCWT, brain WORKSHOP Institute, Eleven Accelerator Venture Fund, LAUNCHub Seed and Acceleration Fund, NEVEQ, TAKEOVER, Perpetto, Reloyalty, join the players, web/desh. EDIT е отворена за присъединение на всички организации и компании, които с работата си способстват за развиването и одобряването на цифрова България.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР