Моуриньо: Твърде рано е да се отказвам от футболаБившият мениджър

...
Моуриньо: Твърде рано е да се отказвам от футболаБившият мениджър
Коментари Харесай

Моуриньо: Твърде рано е да се отказвам от футбола

Моуриньо: Твърде рано е да се отхвърлям от футбола
Бившият управител на Манчестър Юнайтед има вяра, че към момента принадлежи към най-високото футболно равнище, макар че бе уволнен от отбора на,,червените дяволи “ през декември след серия от незадоволителни резултати. След раздялата с португалеца Юнайтед са в серия от шест следващи победи във всички шампионати под управлението на краткотрайния ментор Оле Гунар Солскяр.

Въпреки това, Моуриньо няма желание да се отхвърля след уволнението от 20-кратния първенец на Англия.,,Искам да бъда треньор още веднъж “, стартира той за BeIN Sports.,,Твърде млад съм, във футбола съм от доста години, само че ще бъда на 56 след няколко седмици. Където и да отида, аз съм част от най-високото футболно равнище. Принадлежа на топ равнището и ще се завърна един ден там “, добави той.

Моуриньо подписа нов двугодишен контракт с Юнайтед при започване на 2018, като изведе тима до второто място във Висшата лига през сезон 2016-17. Но спорът сред мениджъра и клуба стартира, когато португалският експерт си разреши да разкритикува обществено управлението за това, че не му е осигурило задоволително пари за прехвърляния през лятото. Наставникът искаше да се снабди с най-малко един нов централен бранител, само че това по този начин и не се реализира, като вместо това клубът притегли в редиците си бразилския полузащитник Фред за 50 млн. паунда, младия гений на Порто Диого Далот и аварийния вратар Лий Грант.

През септември започнаха да се появяват проблеми във взаимоотношенията сред Моуриньо и Пол Погба, като френският национал бе лишен от вицекапитанската лента, преди двамата да бъдат снимани в спор на подготвителното игрище.,,Считам, че второто място, което реализирах с Манчестър Юнайтед във Висшата лига е едно от най-хубавите ми достижения в треньорската кариера. Вие ще кажете незабавно „ Той е вманиачен, по какъв начин може да приказва по този начин, в случай, че има 25 трофеи? “ Ще продължа да го дублирам, тъй като има някои неща, които медиите не виждат. За мен е значимо хората да знаят какво остава и зад камерите “, показа португалецът.

Той се отбрани и от рецензиите за стила футбол, който практикува в Юнайтед и донесе отрицателни резултати на тима.,,Едно е имиджът, друго е връзката, трето е положителната конструкция, а напълно друго е да печелиш трофеи и купи “, съобщи някогашният управител на Порто, Челси, Интер и Реал Мадрид.,,Лесно е да играеш добре и да не печелиш, елементарно е да изповядваш избрана философия без положителни резултати. Хората, които печелят и тези, които побеждават непрекъснато – тъй като може да печелиш епизодично и по-късно да изчезнеш – сигурно мислят по друг метод по въпроса. Ако говорите за Пеп Гуардиола, Карло Анчелоти – група от треньори, към която числя се, къде са младите мениджъри, които управляват тимове, постигнали огромни резултати? Къде са те?, запита на финала Моуриньо. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР