Моуриньо отрече да е провокирал умишлено феновете на Юве след

...
Моуриньо отрече да е провокирал умишлено феновете на Юве след
Коментари Харесай

Моуриньо отрече да е провокирал умишлено феновете на Юве след края на мача

Моуриньо отхвърли да е предизвикал съзнателно почитателите на Юве след края на мача
Мениджърът на Манчестър Юнайтед показа след края на мача с Ювентус, че не е предизвикал съзнателно почитателите на,,Старата госпожа след последния съдийски сигнал.,,Червените дяволи “ реализираха късен поврат над,,бианконерите “, печелейки с 2:1 при гостуването си в Торино. Домакините поведоха в 65-та минута след гол от воле на някогашния футболист на Юнайтед Кристиано Роналдо, само че в последните пет минути попадения на Хуан Мата от директен свободен удар и автогол на Алекс Сандро след центриране на Ашли Йънг доведоха до скъпия триумф за англичаните. Така те усилиха възможностите си да се класират за елиминационната фаза на Шампионската лига.

,,Вероятно когато Манчестър Юнайтед завоюва тук героично през 1999 и 2003 година, тогава той бе най-хубавият тим в света. А Ювентус е топ тим в продължение на доста години. Те се укрепиха с Роналдо през лятото и имат всички предпоставки да завоюват доста титли през този сезон. Нашите играчи, въпреки това, нямат опит в сходни огромни мачове в Шампионската лига. Така че, това е друга обстановка за нас, само че една в действителност фантастична победа – не просто поради загубата в Манчестър преди две седмици, а и поради метода, по който бе извоювана. Ако не бяхме спечелили, още веднъж щях да имам същото възприятие, тъй като тимът игра в действителност чудесно против един, отново дублирам, супертим “, добави той.

Португалският експерт не пропусна да предизвика тифозите на Ювентус след края на мача, искайки да чуе от тях виковете им след обрата. В дуела на,,Олд Трафорд “ преди две седмици той отвърна на виковете по негов адрес от последователите на италианския клуб с три пръста, които символизираха требъла, извоюван с Интер през 2010 година, когато бе треньор на,,нерадзурите “.,,Помните какво направиха те преди две седмици, нали? Е, аз не мисля, че моята реакция бе провокативна или обидна по отношение на тях “, съобщи в типичния си жанр португалецът.,,Това е освен това, просто желаех да ги чуя още веднъж. Да, споделих, че няма да ги провокирам, само че го направих “, добави той.

Моуриньо не спести похвалите и за влезлия през втората част Маруан Фелаини, който съгласно него е бил с съществена роля за трагичния поврат в края на дуела.,,Играхме като посетители против Челси и Ювентус и се представихме извънредно добре и в двата мача – това бяха най-тежките ни противници от началото на сезона, на които гостувахме. Тук, имахме шанс да спечелим в последната минута, до момента в който в срещата с Челси малшансът ни лиши от триумфа в края. Но ние играхме в действителност доста добре, това е задачата ни, без значение от стадиона, да излизаме на терена и да се представим на допустимо най-хубаво равнище. Ако противникът е по-добър, разполага с по-голям капацитет или накаже грешките ни – той ще победи. Но това е нещото, което изисквам от футболистите на Манчестър Юнайтед – без значение от стадиона, тимът да се раздава до последно и да бъде конкурентен на всеки. Ще губим срещи, само че значимо е да излизаме с настройката, че когато сме на терена, имаме късмет да победим, без значение кой е наш противник “, приключи Моуриньо.,,Червените дяволи “ гостуват на първенеца Манчестър Сити в градското дерби в неделя вечер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР