Моцарт, Галилео Галилей, Распутин, Лорд Байрон, Ейбрахам Линкълн, Томас Едисон,

...
Моцарт, Галилео Галилей, Распутин, Лорд Байрон, Ейбрахам Линкълн, Томас Едисон,
Коментари Харесай

Предпочитам приятелството пред любовта ♥ Мъж със Слънце във ВОДОЛЕЙ

Моцарт, Галилео Галилей, Распутин, Лорд Байрон, Ейбрахам Линкълн, Томас Едисон, Франсис Бейкън, Чарлз Дикенс, Кларк Гейбъл, Джеймс Дийн, Фил Колинс, Ед Шийрън

( " From a distant Land ", 1889, David Davie)

Аз не съм присъщия неустрашим вид. Той просто не ми подхожда. Не е нужно да потвърждавам себе си посредством бабаитство. Живея съгласно личните си разбирания и идеали. За мен най-важното в живота е търсенето на истината. Работя, с цел да трансформира обществото — да открия чудотворно лекарство или да направя откритие, което да е от изгода за човечеството, а не с цел да блъскам с пестник. Идеалите на Френската гражданска война — Свобода, Равенство, Братство — са изключително значими за мен. Смисъл на живота е те да бъдат превърнати в действителност. Всичко, - и ново, и остаряло -- ме вълнува, ползите ми се простират от археологията и окултизма до най-съвременните научни открития. Аз съм човек на техническия напредък и считам, че множеството преимущества на човешката раса са резултат от софтуерната еволюция. Работя интензивно, с цел да основа колкото е допустимо повече.

Чувствата непроменяемо объркват живота. Аз съм прекомерно демократичен и доста малко събития могат да ме шокират. Може да съм праволинеен и да наподобявам леден, тъй като се държа на разстояние, само че съм хуманен. Способен съм да стана най-хубавия и най-интересен другар, който в миналото сте имали. В реалност избирам другарството пред любовта. Дружбата е по-безопасна и продължава по-дълго от любовта. В нея ги няма тези тъмни човешки пристрастености, които могат да ме объркат или уплашат.

За мен идеалната жена би трябвало да играе ролята на другарка. Тя би трябвало да се отличава с просторност на възгледите, с просветеност и с нещо извънредно – може да вземем за пример да е носителка на Нобелова премия или пък да има крив нос. Тя  би трябвало да схваща моята нужда от опазване на избрана отдалеченост.

Не се влюбвам елементарно, само че не съм и ваксиниран срещу обич. Просто нуждая се да се усещам свободен. Тогава двамата ще летим нависоко и далеко към хоризонта. Кой знае какво ще срещнем там!

От: „ Планетите на  любовта ”, М. Дж. Абади Клодия Бейдър, изд. „ Хемус ”
Картина: " From a distant Land ", 1889, David Davie

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР