Мотото на новото председателство е „Силна Европа в свят с

...
Мотото на новото председателство е „Силна Европа в свят с
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Хърватското председателство на ЕС

Мотото на новото председателство е „ Силна Европа в свят с провокации “. Хърватия желае да се концентрира върху постигането на стабилно развиване, обвързвана стопанска система, сигурност и позиционирането на Европа като международен водач.

Приоритетите съгласно депутатите

Хърватия поема председателството на Съвета в миг, в който на напред във времето са въпроси като Брекзит и идващият дълготраен бюджет на Европейски Съюз. Хърватските евродепутати чакат да видят и други въпроси изведени на напред във времето.

Карло Реслер (ЕНП) счита, че председателството е отлична опция за Хърватия да се нарежда добре в Европейски Съюз в политически, стопански и дипломатически проект. „ Хърватия ще продължи да работи по въпроса за Брекзит и да води договарянията за бюджет за идващите седем години. Едно от основните събития сигурно ще бъде срещата на върха в Загреб, отдадена на интеграцията на страните от Югоизточна Европа “.

Според Биляна Борзан (С&Д) цели би трябвало да бъдат правата на служащите и на потребителите, както и въпросите за опазването на здравето и върховенството на закона. „ Надявам се договарянията за дълготрайния бюджет да бъдат сполучливи, тъй като от него зависи реализирането на стратегии и политики, за които хората гласоподаваха, като Европейския зелен пакт “, показва тя.

Валтер Флего (Обнови Европа) съобщи: „ Хърватия би трябвало да работи като безпристрастен медиатор и да подсигурява сполучливото съдействие и реализацията на програмата на Европейски Съюз “. Той също по този начин счита, че страната има опция „ непосредствено да покаже на своя народ какво прави Европа за тях “.

Ружа Томашич (ЕКР) показва вяра за реализиране на прогрес по отношение на директните заплащания за селскостопанските производители и потреблението на необработваеми земи, както и за многогодишния проект за рибните ресурси в Адриатическо море, който по нейните думи се намира „ в задънена улица в Съвета “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР