Мотошествие по повод откриването на мотосезона ще потегли в събота,

...
Мотошествие по повод откриването на мотосезона ще потегли в събота,
Коментари Харесай

ОТКРИВАНЕ НА МОТОСЕЗОНА: 20 000 мотора ще блокират столичен площад

Мотошествие във връзка откриването на мотосезона ще потегли в събота, 6 април, от 10:00 ч. на площад „ Княз Александър I Батенберг “, оповестиха пред медиите Николай Крушарски, шеф на отдел „ Пътна полиция “ в Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Митко Рашков, ръководител на мотоклуб „ Джентълмени “.

Площадът ще бъде блокиран за два часа, чака се към 20 хиляди мотора да вземат участие в събитието, уточни Рашков. От полицията прецизираха, че Столичната община е издала позволение за избран маршрут, по който да премине шествието.

Моля, спазвайте разпоредбите за придвижване, това ще бъде задоволително да имаме превъзходен сезон през тази година, моли Митко Рашков към мотористите. Той означи, че сигурността е обвързвана и с това да не се вършат дрифтове по улиците и да не се подвигат високи скорости.

Николай Крушарски прикани останалите участници в придвижването на пътя да бъдат толерантни към мотористите, да ги виждат и да не лишават преимуществото им. По думите му отнетото преимущество на пътя е една от главните аргументи за катастрофи с мотористи.

Според статистиката за 2023 година в София седмина мотористи са починали при катастрофи, от началото на тази година няма жертви.

В последните години има нараснала просвета по линия на спазването разпоредбите за придвижване на по-голямата част на водачите на мотоциклети. Може би това се дължи и на членуването им в мотоклубове, където се залага на сериозна дисциплинираност и почитание към разпоредбите за придвижване, добави Николай Крушарски от Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР