Мотосезон 2023 беше открит днес, 25 март, на паркинга на​

...
Мотосезон 2023 беше открит днес, 25 март, на паркинга на​
Коментари Харесай

Откриха Мотосезон 2023

Мотосезон 2023 беше открит през днешния ден, 25 март, на паркинга на​ зала " Арена София ". От там шествието на мотоциклетистите продължи към Околовръстния път до квартал " Бояна ". 

Мотосезонът тази година е под надпис " Пази мотористите, и тях някой ги чака в къщи ".

На среща в Столична дирекция на вътрешните работи по-рано тази седмица заместник-началникът на отдел " Пътна полиция " комисар Златко Златанов и представители на столични мотоклубове разискаха ограниченията за сигурност. 

Президентът на мотоклуб Widow`s sons Bulgaria Даниел Капсъзов, съобщи на конференция на 22 март че софийските мотоклубове провеждат благотворителен рок фестивал, които ще се организира на 23-25 юни. Целта е да подкрепим донорството, сподели Капсъзов и добави, че са поканили президентът на Република България, както и пет министерства. Подробности по отношение на фестивала представители на мотоклубовете ще разгласят, когато са подготвени с програмата. Идеята на самодейността е, с изключение на да поддържа донорството, е и да промени отношението на хората към разпоредбите за придвижване по пътищата и към мотористите.

На конференцията заместник-началникът на отдел " Пътна полиция " комисар Златко Златанов съобщи, че за миналата 2022 година има един умрял мотоциклетист, като, за съпоставяне, през 2021 година починалите мотористи са 9. По думите му, една от аргументите по тази причина е превантивната работа на ръководителите в самите мотоклубове. В показаната статистика на Столична дирекция на вътрешните работи за територията на София има данни за 91 тежки пътни транспортни катастрофи и 95 ранени за 2022 година Нарушенията на водачи на мотоциклети за 2022 година са 307, а през 2021 година - 219. Имаме нарастване в нарушаванията, само че е фрапантна разликата в броя на починалите, сподели още Златанов.

Комисарят прикани, единствено правоспособни водачи да ръководят двуколесни моторни транспортни средства и да не карат след приложимост на алкохол и упояващи субстанции. Също по този начин моли водачите да приканват пасажерите да употребяват каски и да не карат мотоциклетите и мотопедите, в случай че нямат съответната категория. Участниците в срещата бяха единомислещи, че общата цел е понижаване на произшествията с мотоциклетисти, както и опазване на живота и здравето на всички участници в придвижването.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР