Моторспорт съветникът на тима на Ред Бул във Формула 1 ...

Моторспорт съветникът на тима на Ред Бул във Формула 1

Red Bull изчаква със смяната на двигателя на болида на Верстапен

Моторспорт съветникът на отбора на Ред Бул във Формула 1 доктор Хелмут Марко разкри, че все още в Милтън Кийнс не имат намерение да слагат четвърти мотор в болида на Макс Верстапен за идната в края на месеца Гран При на Белгия.

Звездата на „ Биковете “ съвсем несъмнено ще има потребност от спомагателен елемент в оставащите 12 старта до края на годината, откакто един от неговите бе мощно развален при огромния случай на „ Силвърстоун “. От Red Bull обаче ще изчакат крайното решение на Honda дали въпросният елемент ще може да бъде ремонтиран в Сакура без да бъдат нарушавани разпоредбите на ФИА.

От японския производител към този момент един път направиха ремонтни действия върху втория мотор на Верстапен, след което той бе употребен по време на уикенд в Унгария. Открити пукнатини по него след края на квалификацията обаче доведоха до неговата промяна преди неделното съревнование. На „ Хунгароринг “ от Red Bull избраха да сложат третия напълно нов мотор за годината в болида на своята звезда, който е и неговият финален позволен за годината.

" Към момента нещата са следните, моторите на Макс и Серхио не могат да бъдат употребявани повече. С оглед оставащите надпревари ние най-вероятно ще би трябвало да получим наказване някъде. Белгия към момента не алтернатива за нас, желаеме да изчакаме и да забележим дали въпреки всичко моторът няма да може да бъде избавен. Освен това и Ferrari са в сходна позиция (с Шарл Льоклер след удара му с Ланс Строл в Унгария) и водят диалози с ФИА “, сподели доктор Марко.

След лятната пауза керванът на Формула 1 с изключение на „ Спа “ ще посети още „ Зандвоорт “ в Нидерландия и митичната „ Монца “ в Италия. Със сигурност от отбора няма да употребяват четвъртия мотор в Нидерландия, защото това е домашното съревнование за Верстапен и изпреварванията там се чака да са доста сложни.

След три следващи старта в Европа има планувана нова серия от три поредни съревнования, като те би трябвало да са в Русия, Турция и Япония. Д-р Марко обаче отхвърли да назове кое съревнование тъкмо ще бъде определено от Red Bull Верстапен да потегли от дъното на колоната, най-много тъй като самият календар към момента се чака да претърпи промени поради COVID-19 пандемията.

" Трябва да намерим оптималната писта, на която ще можем да минимизираме резултата от наказването. Мисля, че Америка е закрепена, както и други значими дати. Надявам се календарът да бъде финализиран скоро, с цел да вземем решението “, приключи австриецът.

Източник: fakti.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg