Моторспорт съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко не губи

...
Моторспорт съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко не губи
Коментари Харесай

В Ред Бул не губят надежди, че Херта ще получи суперлиценз

Моторспорт съветникът на Ред Бул доктор Хелмут Марко не губи очаквания, че Международната автомобилна федерация (ФИА) ще издаде суперлиценз на Колтън Херта, който да му разреши да премине във Формула 1 през 2023 година.

Както е известно американецът няма събрани нужните 40 суперлиценз точки и се надяваше от ФИА да му издадат лиценз при форс мажорни условия. Последните индикации от централата обаче са, че това няма да се случи и Херта няма да може да премине в състава на Алфа Таури за следващата година.
 ФИА няма да трансформира разпоредбите си поради Херта и Ред Бул ФИА няма да трансформира разпоредбите си поради Херта и Ред Бул
„ Не, към момента нямаме отговор. Трябва да имаме подобен най-късно до края на месеца. Все още имаме очаквания “, съобщи Марко по време на миналия уикенд за Гран При на Италия.

Малко или доста от решението на ФИА ще зависи и по какъв начин ще се подреди пилотският пъзел във Формула 1 за следващата година. Ако Херта не получи лиценз, то тогава Пиер Гасли няма да бъде освободен от Алфа Таури да премине в Алпин. Това пък ще отвори вратата Джак Дуън да направи своя дебют във Формула 1, като съотборник на Естебан Окон в основания в Енстоун екип.

Снимки: © IndyCar
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР