Motorola представи флагманския смартфон Edge 50 Ultra. Новият модел ще

...
Motorola представи флагманския смартфон Edge 50 Ultra. Новият модел ще
Коментари Харесай

Motorola представи флагмана Edge 50 Ultra с дървен заден капак и мощен хардуер

Motorola показа флагманския смарт телефон Edge 50 Ultra. Новият модел ще се предлага във версия със заден похлупак от естествено дърво. Като други разновидности производителят предлага задни капаци с покритие от изкуствена кожа в цветовете Forest Grey (сиво) и Peach Fuzz (праскова).

Motorola Edge 50 Ultra всъщност е по-усъвършенствана версия на модела Edge 50 Pro, който беше показан преди няколко седмици.

Версията Ultra предлага по-висока продуктивност и разполага с по-усъвършенстван набор от камери.

Motorola Edge 50 Ultra разполага с 6,7-инчов P-OLED екран с извити ръбове, разграничителна дарба 2712 × 1220 пиксела, периодичност на освежаване 144 Hz и периодичност на дискретизация до 360 Hz в режим на игри. Екранът предлага оптималната бляскавост от 2500 нита. Дисплеят поддържа 10-битова дълбочина на цветовете и HDR10+ наличие.

Цветовите разновидности на Motorola Edge 50 Ultra

„ Сърцето “ на Edge 50 Ultra е процесорът Snapdragon 8s Gen 3 (с едно Cortex-X4 ядро, работещо на периодичност 3,0GHz, четири Cortex-A720 ядра, работещи на периодичност 2,8GHz, три Cortex-A520 ядра, работещи на периодичност 2,0GHz и графично ядро Adreno 735). Този чип доста по-мощен от Snapdragon 7 Gen 3, предлаган като част от модела Edge 50 Pro. Версията Ultra също по този начин предлага 12 или 16 GB LPDDR5X RAM памет и 512 GB или 1 TB UFS 4.0 непрекъсната памет.

Основният блок на камерата на Edge 50 Ultra се състои от 50-мегапикселов 1/1,3-инчов датчик с 1,2 µm пиксели, които могат да се комбинират в групи от по четири. Сензорът е оборудван с технология за многопосочен автофокус, оптична стабилизация и оптика с f/1,6. Наличен е и 50 MP широкоъгълен модел с 0,64 µs пиксели, автофокус за макро снимка и обектив с f/2,0 и зрителен ъгъл 122 градуса. Най-интересен обаче е перископният 64-мегапикселов модул с размер на пикселите 0,7 µm, оптична стабилизация, 3-кратно оптично нарастване и оптика с еквивалентно фокусно разстояние 72 мм и бленда f/2,4.

Камерите употребяват лазерна система за автофокус и разчитат и на специфичен датчик „ 3 в 1 “, който оказва помощ за контролиране на експозицията, дава отговор за автоматизираните настройки на салдото на бялото и разпознава трептенето.

Предната камера се състои от 50МР датчик с размер на пиксела 0,64 µm. Тя е оборудвана със система за автоматизирано фокусиране и оптика f/1,9. Всички камери могат да снимат видео в 4K при 60 фрагмента в секунда. Освен това главната задна камера и предната камера поддържат 1080p slowmotion (120 фрагмента в секунда начело и до 960 фрагмента в секунда отзад).

Камерите се подкрепят от технология с изкуствен интелект. ИИ автоматизирано контролира скоростта на пандиза и равнището на стабилизация според от изискванията на снимане. Технологията ръководи и работата на автофокуса. Новият енджин за възстановяване на фотосите усъвършенства изображенията. Той усъвършенства детайлността на светлините и сенките и дава отговор за яснотата на изображението, цветовете и боке резултата.

Motorola Edge 50 Ultra има железна рамка и е предпазен от Corning Gorilla Glass Victus покритие от предната страна. Устройството е получило и IP68 отбрана против прахуляк и вода. Подобно на Pro модела, Ultra разполага с 4500mAh батерия с поддръжка на 125W TurboPower бързо зареждане и 50W безжично зареждане.

Според Motorola 4 минути зареждане са задоволителни, с цел да може устройството да работи през целия ден. Смартфонът поддържа и 10W назад кабелно и безжично зареждане.

Motorola Edge 50 Ultra ще се предлага във версия с една SIM карта (SIM или eSIM) или с две SIM карти (SIM и eSIM). Устройството предлага поддръжка на Wi-Fi 7 (802.11be), Bluetooth 5.4 и Ultra Wide Band (UWB). Последната обезпечава по-точно пресмятане на дистанцията до други близки устройства, поддържащи UWB. Смартфонът има USB Type-C 3.1 Gen2 порт с опция на DisplayPort 1.4 и е получил стерео високоговорители с поддръжка на Dolby Atmos. За него също по този начин се твърди, че поддържа технологията Dolby Head Tracking.

Устройството ще бъде пуснато в продажба в някои европейски страни през идващите седмици. В базовата си настройка цената на Motorola Edge 50 Ultra ще бъде 1000 евро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР