Моторните превозни средства ще преминават с до 40 секунди по-бързо

...
Моторните превозни средства ще преминават с до 40 секунди по-бързо
Коментари Харесай

Изграждат интелигентна транспортна система в Добрич

Моторните транспортни средства ще минават с до 40 секунди по-бързо на кръстовищата в Добрич, а междинната им скорост ще нарасне с до 20 километра с построяването на новата интегрирана система на градския превоз, оповестяват от общината при представянето на плана на конференция.

Инвестицията от над 8 000 000 лв. е обезпечена по оперативната стратегия "Региони в напредък ", сподели кметът Йордан Йорданов.

Русе моли Министерски съвет за помощ поради пътя до Кубрат

В рамките на плана ще бъде построена система за контролиране на светофарните уредби на 21 кръстовища, които няма да работят на времеви цикъл, а действително ще регистрират потока от коли и ще дават приоритет на колите на Спешна помощ, на пожарната работа и различен профилиран превоз, разясни заместник-кметът Росица Йорданова. Тя добави, че ще бъдат закупени и четири електробуса за градските линии, две зарядни станции и трансформатор като се чака с въвеждането на екологичния превоз отделяните нездравословни излъчвания да намалеят с до 40 на 100.

Ще бъдат актуализирани и 30 спирки на публичния превоз и на множеството ще бъдат инсталирани електронни табла с информация за придвижването на рейсовете. С първа копка за реорганизация на бул. "Добричка епопея " по-късно през днешния ден ще бъде обещано началото на дейностите по плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР