Мотористи се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата в

...
Мотористи се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата в
Коментари Харесай

Протест заради дело срещу шофьор, убил моторист на пътя

Мотористи се събраха на безмълвен митинг пред Съдебната палата в София.

Поводът, че делото против таксиметровия водач, който преди две години аргументи злополука на Симеоновско шосе при забранен противоположен завой, още веднъж влиза в съда.

Тогава 28-годишният моторист Боян Митев почина на място. Неговите родители влизат за трети път в правосъдната зала с вяра за правдивост. След като беше наказан на три години и четири месеца, на втора инстанция съдът постанови понижаване на присъдата на таксиметровия водач.

„ Всичко ни беше отнето в един-единствен момент, от едно неправилно решение да направиш противоположен завой на непрекъсната линия”, сподели майката на починалия Боян – Надежда Атанасова.
Мотористи пред Съдебната палата поддържаха фамилията на умрял юноша Младежът е бил блъснат от таксиметров водач предходната година
„ Ще се борим до дъно! Искаме една обективна присъда, която да каже на обществото, че когато един извършител е направил нарушаване, изключително което води до гибел, той ще получи заслуженото си”, безапелационен е и бащата Димитър Митов.

„ Утре може моят живот по същия метод да бъде лишен и тогава отново няма да има справедливост”, сподели на митинга един от мотористите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР