Мотористи от цялата страна протестираха пред Народното събрание с искане

...
Мотористи от цялата страна протестираха пред Народното събрание с искане
Коментари Харесай

Транспортният министър дойде с мотор при протестиращите мотористи

Мотористи от цялата страна стачкуваха пред Народното събрание с искане за промени в Закона за придвижване по пътищата.

Протестът стартира в 11.30 часа пред Народното събрание с минута безмълвие в памет на всички починали мотористи по пътищата.



От мотоклубовете упорстват да могат да карат в бус лентите, както и да се вдигне оптималната скорост за тях на автомагистралите и скоростните пътища. И още - обезопасяване на мантинелите, нараснали условия в образованието и по-тежки наказания за водачите, които провокират произшествия с мотористи.

Представители на мотоклубовете връчиха настояванията си на транспортния министър Николай Събев, който се появи на митинга с мотор.



Законът сега е единствено в наш ущърб. За да оцеляваме ние би трябвало да нарушаваме закона. Наите оферти сега са да съблюдаваме закона, с цел да оцелеем, сподели Даниел Капсъзов - президент на мотоклуб.

Трябва да се даде опция на мотористите да употребяват буслентите, сподели Николай Събев - минъстър на превоза. Ние също от страна на Министерството на превоза има много неща, които желаеме да бъдат вкарани в този закон. Има неща, които считаме, че може да приемем, добави той.

Разрешаването да се движат по бус лентите ще понижи случаите в градовете. Обезопасяването със специфични мантинели ще ги понижи. Вдигането на скоростта по автомагистралите също ще бъде причина. Това са едни обективни претенции, които даже са закъснели, сподели Владимир Тодоров - ръководител на Асоциацията на потърпевшите при пътнотранспортни катастрофи.

За какво още упорстват мотористите - вижте в директното включване на Тихомир Игнатов.

Снимки: Десислава Кулелиева, Българска национална телевизия



Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР