Мотористи от София, Плевен и Враца използваха 6 септември -

...
Мотористи от София, Плевен и Враца използваха 6 септември -
Коментари Харесай

Мотористи помагат на дом за деца с увреждания

Мотористи от София, Плевен и Враца използваха 6 септември - Денят на Съединението, с цел да се включат в проведената от Sofia Riders (SR) благотворителна акция "Да дарим усмивка”. Те посетиха Комплекса за обществени услуги за деца с увреждания в град Роман, намиращ се на към 130 км от столицата и доставиха огромно количество хранителни артикули на обща стойност близо 1000 лева А също и училищен принадлежности и раници на стойност над 500 лева

Д-р Асен Цеков – неврохирург в болница "Токуда” и представител на Sofia Riders, попада на Дома за деца с увреждания в Роман напълно инцидентно преди към две години. Впечатлен от изключителната бедност, в която са принудени да живеят те, в средата на предишния месец той пусна напълно неналожителен пост във фейсбук профила си с апел да се помогне кой с каквото може. Мотористите от Sofia Riders незабавно прегърнаха концепцията и дефинираха 6 септември като ден за посещаване в дома. А децата там са в действителност извънредно нуждаещи се! В дома са настанени към 30 души на възраст сред 3 и 20 години с разнообразни болести (умствена назадничавост – лека, умерена и тежка. Имат и голям брой спомагателни увреждания – генетични, вродени малформации, разстройства в държанието, Детска церебрална парализа, епилепсия и други и имат потребност безусловно от всичко от първа нужда.

"В диалозите ни с директорката и запознаването ни със положението на децата и потребностите им, тя описа за случай през януари месец тази година, когато са имали проблем с газа. Наложило се е да стоят на минус 18 градуса без отопление и са подхванали ограничения, като са икономисали средства и са закупили 2 климатика. В момента до началото на зимата имат потребност от закупуването на най-малко още 2 броя. Всички, които се събрахме и посетихме децата прегръщаме самодейността за дълготрайно подкрепяне на дома и децата, като не имам предвид единствено откъм финансова позиция, а и откъм внимание и занятие с децата. Всеки, който желае да се причисли към нас е добре дошъл”, сподели Диана Бързакова от Sofia Riders.

Благотворителните начинания, ориентирани към Дома за деца с увреждания в Роман, занапред набират скорост. Sofia Riders приканват всеки, който има предпочитание и опция да се причисли!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР