Мотористи излизат на протест в София. Исканията са за спешни

...
Мотористи излизат на протест в София. Исканията са за спешни
Коментари Харесай

Пред заградения парламент: Мотористи протестираха в София, искат спешни промени в Закона за пътищата

Мотористи излизат на митинг в София. Исканията са за незабавни промени в Закона за пътищата.

Протестът стартира в 11:30 часа пред постройката на Народното събрание, с представители от всички мотоклубове в страната. Стартира с минута безмълвие в памет на всички починали мотористи по пътищата, оповестява Българска национална телевизия.

От мотоклубовете оферират пакет от ограничения, които имат за цел да покачат сигурността по пътищата. Мотористите упорстват да могат да карат в бус лентите, както и да се вдигне оптимално позволената скорост както по автомагистралите, по този начин и по скоростните пътища.

Предлагат и по-строги наказания, в това число затвор за водачите, които провокират тежки произшествия или гибел на мотористи.

„ Искаме да има образование, с цел да може младежите, които взимат брошура, да бъдат подготвени и да знаят какво ги чака на пътя ", съобщи Даниел Капсъзов, президент на мотоклуб.

По време на митинга при мотористите пристигна и транспортният министър Николай Събев. Така протестиращите имаха опция персонално да връчат своята петиция. Министър Събев съобщи, че утвърждава концепцията мотористите да употребяват бус лентите.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР