Мотористът, който пострада при тежката катастрофа край Враца е оцелял,

...
Мотористът, който пострада при тежката катастрофа край Враца е оцелял,
Коментари Харесай

Световен феномен: Мотористът от тежката катастрофа край Враца е оцелял, въпреки несъвместимите с живота травми

Мотористът, който пострада при тежката злополука край Враца е оживял, макар несъвместимите с живота контузии, оповестиха на нарочна конференция изпълнителните шефове на МБАЛ "Христо Ботев “ и УМБАЛ „ Св. Екатерина “ доктор Петър Керемедчиев и проф. доктор Генчо Начев.
За тежкия пътен случай заяви първо организация BulNews.

Извънредно! Тежка злополука на Е-79 сред Враца и Монтана, пътят е затворен /снимки/

Двамата експерти в детайли обясниха пред публицистите за здравословното положение на 26-годишния мъж от Враца.
Младежът е бил с толкоз тежка контузия, която води до патология. Веднага след произшествието е признат в реанимацията на врачанската болница с политравма, където са нормализирали неговото положение доколкото е било допустимо, след което е бил превозен в столичното лечебно заведение. Там експертите са му създали намеса, с която са му наложили протеза на аортата, което е било животоспасяващо. Пострадалият е с голям брой разкъсвания на хранопровода. Предстои да се намесят и гръдните хирурзи, с цел да могат да отстранят кръвосъсирванията от стомаха и да се оправят с дефекта на хранопровода на момчето.
„ Този човек има извънреден шанс, даже когато ми споделиха защо става въпрос аз не можах да допускам, че въобще е жив този човек, тъй като такива хора нормално умират на мястото на случая “, сподели доктор Керемедчиев.
Докторите споделиха, че досега в практиката си не са срещали подобен случай, нито пък са чували за сходен в България. Проф. доктор Начев се е заел да потърси в международната здравна литература дали има разказана такава тежка контузия, при която пациентът е останал жив.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР