Моторист и момиче, пътувало заедно с него, едва оцеляха при

...
Моторист и момиче, пътувало заедно с него, едва оцеляха при
Коментари Харесай

Млад мъж и приятелката му са тежко ранени след сблъсък на мотор и кола в Лом

Моторист и момиче, пътувало дружно с него, едвам оцеляха при тежка злополука съвсем в центъра на Лом. Двамата ранени са настанени в крайдунавската болница, потърпевшата ще бъде превозена за интервенция в столицата, оповестиха от МБАЛ „ Св. Николай Чудотворец ” – Лом.

Произшествието е станало в неделя към 9,20 часа на кръстовището на улиците “Цар Симеон” и „ Тодор Каблешков ” на метри от общинската администрация и локалната болница. Автомобил “Пежо 206”, каран от В. Е./63 г./, почнал ляв завой на улица „ Симеон ”, само че лишил преимуществото на движещия се в другото платно мотоциклет „ Ямаха ”, ръководен от 32 годишният Цветан В.

Ударът е бил доста мощен, мотористът и седящата зад него Соня В. /27 г./ изхвърчали и паднали на метри от злополуката, описаха очевидци. На мястото стремително пристигнала кола за спешна помощ от близката болница и ранените били превозени в здравното заведение. Медиците открили, че Цветан В. е със строшен таз и ретроградна амнезия, а приятелката му е със строшен гръден прешлен.

Пострадалите са настанени в болничното заведение под наблюдаване, без заплаха за живота. Момичето ще бъде преместено за лекуване в столична клиника. Пробата с дрегер на водача на „ Пежото ” не е посочила приложимост на алкохол, формиран му е акт за нарушаване на закона за придвижването по пътищата, споделиха от полицията.

Мотоциклетистът поради тежкото му положение не е пробван с техническо средство, публикуван е ваучър за здравно проучване. На местопроизшествието е осъществен оглед и е формирано досъдебно произвеждане. Работа по изясняване на случая продължава Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР