Мотивирани от нуждата за спешна подкрепа за пчеларския отрасъл у

...
Мотивирани от нуждата за спешна подкрепа за пчеларския отрасъл у
Коментари Харесай

Mastercard и Pollenity създават програма, подпомагаща пчеларите в България

Мотивирани от потребността за незабавна поддръжка за пчеларския бранш у нас, Mastercard и българската софтуерна компания Pollenity започват стратегия за лоялни клиенти в платформата www.istinskimed.bg. Програмата има за цел да насърчи в допълнение осиновяването на кошери,  така че притежателите на карти Mastercard да могат да поддържат определен от тях пчелар и да подкрепят спасяването на 60 милиарда пчели за една година.

Благодарение на необятната партньорска мрежа и софтуерна експертиза на Mastercard, от през днешния ден платформата стартира да работи, като „ пчелен капиталов портфейл “, наименуван HoneyPot, в който потребителите ще токенизират всяка своя покупка и осиновяване на кошер и ще могат да обменят пчелната валута - HoneyDrop за скъпи прекарвания и устойчиви артикули от сътрудници на Mastercard. Компанията имплементира правилата на работа на една финтех технология, като инструмент за създаване на устойчива екосистема, в която всички страни си взаимодействат и всеки състезател способства за здравето и бъдещето на планетата. HoneyPot портфейлът цели да затвори кръга – от потребителите, които получават първокласен и тестван артикул, през поддръжка на пчеларите, които получават по-голяма сигурност при осъществяване на продукцията си на почтена цена, до дребните търговци с резистентен бизнес, подкрепени като сътрудници в платформата.

" Можем ли няколко милиона картодържатели на Мastercard в България да станем " вложители " в буркани с мед, като " осиновим " най-старата финтех компания на света, с повече от 3000 години опит в добиването и търговията с най-устойчивата валута - пчелния кошер? “, пита Ваня Манова, управител на Mastercard в България, Северна Македония, Албания и Косово, и продължава - „ Mastercard е световна екосистема, узряла задоволително, че да осъзнава смисъла на естествените процеси в природата и през днешния ден да се допитва до най-стария финтех, който познаваме, с цел да създава новаторски артикули и услуги, само че най-много, да дава нов метод във усещането за сполучлив бизнес. “

Малкият аграрни бизнес е притискан от стопански и естествени компликации. Неговите проблеми се отразяват директно и на биоразнообразието. Смъртността* в пчелните фамилии в Европа е към 20%, а в това време съществуването на над 4000 зеленчука зависи от значителната " работа " на опрашителите. Пчеларството в България принадлежи към дребния бизнес и се сблъсква освен с обичайните провокации на сивия бранш, само че и с токсичния товар на пестицидите в откритите площи и с естествени бедствия - пожари, наводнения и така нататък Критичната точка обаче дава и благоприятни условия - у нас единствено от 2019 г. насам сме изгубили 30% от пчеларите си, само че пък модерните цифрови платформи като istinskimed.bg дават опция производителите да стигнат до краен консуматор бързо и елементарно, както и да оборудват кошерите си със смарт датчици за мониторинг на здравето на пчелните фамилии.

Преди три години Mastercard стана най-големият сътрудник на Pollenity и поддържа разширението й в други страни в района. Това е и част от световния ангажимент на компанията да помогне на 50 милиона МСП до 2025 година посредством даване на принадлежности и вложения, с цел да процъфтяват в цифровата стопанска система.

„ Горди сме, че посредством нашите нововъведения пчеларите имат пряк достъп до стотици хиляди консуматори, които могат да закупят първокласен мед и да проследят произхода му от кошера до масата. Нашата стратегия „ Осинови кошер “ в това време поддържа милиони и трилиони опрашени цветя в дивата природа, което способства за всяко едно наше хранене. Днес взаимните старания бяха надградени с портфейла HoneyPot, с цел да потвърдят, че всичко може да бъде токенизирано и реинвестирано в интерес на българската земеделска промишленост. “, споделя Сергей Петров, създател на Pollenity.

Осиновяването на кошер и извършването на покупки на мед от платформата е лесната крачка, която всеки от нас може да направи, като най-вкусният метод да избави света.

Можете да се включите в платформата, като регистрирате своята Mastercard на www.istinskimed.bg/priceless/ и създадете своя пчелен капиталов портфейл HoneyPot.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР