Мотивацията на Серина Уилямс да прибави още към 23-те си

...
Мотивацията на Серина Уилямс да прибави още към 23-те си
Коментари Харесай

Патрик Муратоглу: Мотивацията на Серина да печели не се е променила

Мотивацията на Серина Уилямс да прибави още към 23-те си трофея от " Големия шлем " не се е трансформирала, а паузата поради пандемията от ковид ще й помогне за тази цел, съобщи дългогодишният треньор на американската тенисистка Патрик Муратоглу в изявление за " Ройтерс ". Уилямс, която през септември ще навърши 39 години, доближи до четири финала на шампионатите от " Шлема ", откакто роди щерка си Олимпия през 2017 година, само че не съумя да завоюва нито един от тях и остава на една купа от 24-те на рекордьорката за всички времена Маргарет Корт (Австралия). Сезонът в тениса беше спрян през март поради пандемията от ковид, а шампионати няма да се играят най-рано до края на юли. Френският познавач Муратоглу счита, че по време на локдауна Уилямс е получила опция да презареди, а апетитът й за нови титли даже е повишен.

" Първо, това беше добре за Серина, тъй като тя имаше време да почине, а тялото й се нуждаеше тъкмо от това. Второ, нейната мотивация не се е трансформирала. Тя продължава да се стреми към още трофеи от " Големия шлем ", сподели Муратоглу.

Французинът, който работи с американката от 2012 година, счита, че дългата насилствена паузата ще се отрази минимум на по-опитните играчи и огромни първенци като Уилямс, Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

" За някой като нея, а евентуално и като Роджър, Рафа или Новак, те имат толкоз доста опит и това, че не са взели участие в шампионати за няколко месеца няма да се отрази изключително на играта им ", разяснява Муратоглу. " Ставали сме очевидци на това по какъв начин най-хубавите, някой като Роджър да вземем за пример, могат да се завърнат след 6-месечна пауза поради травма и незабавно да завоюват шампионат от " Шлема " (през 2017 година в Австралия). Това могат да го създадат единствено тези играчи. Така че, за Серина всичко ще бъде наред ", добави 50-годишният експерт.

Изказването на Муратоглу е направено преди огромната вест от през днешния ден, че носителят на рекордните 20 трофеи от " Големия шлем " Роджър Федерер няма да се състезава до края на 2020 година поради проблем с дясното коляно.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР