Мотивацията ми да участвам в местните избори е, че изключително

...
Мотивацията ми да участвам в местните избори е, че изключително
Коментари Харесай

Д-р Росица Кръстева: Ще се стремим да повишим още качеството на здравеопазването в Русе

Мотивацията ми да вземам участие в локалните избори е, че извънредно доста обичам град Русе. Тук съм израснала и приключила междинното си обучение. Многократно имах опция, откакто приключих медицина, да работя в чужбина или различен град. Но, избрах да остана тук и с каквото мога, със своите сили, благоприятни условия и подготвеност да направя, тъй че да се усъвършенства равнището на опазване на здравето и на обществената грижа в град Русе.

Болницата е основана през 2013 година, а отделението по нервни заболявания съществува от 2015. Аз съм през цялото време част от екипа на УМБАЛ “Медика ”.

Като общински консултант бих подкрепила всяка една идея, която е в полза на русенските жители и на близките обитаеми места, т.е. сходна идея би била и моя персонална. Подкрепяла съм много сходни начинания, ключително дарителски, както и дела за промоция и профилактика на здравето. Съвсем неотдавна завърши една акция взаимно с Регионалния инспекторат по обучение в Русе и учебните заведения. Проведохме обучителна среща с дребните деца до 5 клас, за различаване признаците на мозъчния инсулт. След което е от изгода за по-бързото реагиране и стигане на лекарска помощ при нужда.

Нашата цел ще е да се улесни достъпът на всички жители до едно по-качествено здравно обслужване, в това число и на жителите от по-малките обитаеми места.Както знаете, там е малко по-затруднен достъпът до здравна помощ. Една от моите хрумвания е да се сътвори онлайн платформа, където жителите да могат да подават своите сигнали за проблемите, които са срещнали при посещаване при доктор и разнообразни здравни институции.Исъщевременно да насочат своите оферти към нас, с цел да има по-добра връзка. Това е също една от аргументите да се кандидатирам за общински консултант. Основната задача на нас лекарите е да изградим още веднъж, ненапълно изгубеното доверие сред доктор и пациент, което е от значително значение за качеството на нашата работа.

Така е, само че в последните години се следи една позитивна наклонност - от ден на ден пациенти стигат до актуалното лекуване. В нашата болница изградихме един актуален център за лекуване на инсулт, който дава отговор на всички европейски стандарти.

Точно по този начин, а и самите деца образоват родителите си. Много е значимо обществото да е осведомено, защото навременното лекуване може да избави човешки живот и да понижи инвалидността.

Няма проблем, който да може да бъде решен напълно единствено или на локално, или на национално равнище. Трябва да има доста добра връзка сред локалната и централната власт, като нашите оферти ще държим да бъдат чути, защото в общата работа се реализират положителни резултати. Наистина, има неща национални като Здравна тактика да вземем за пример, само че програмата на Политическа партия ГЕРБ е ориентирана към едно по-добро и налично опазване на здравето, до което всички жители да имат еднакъв достъп. В тая тенденция, ние ще работим и на локално равнище, като се стремим да осигурим един еднакъв достъп на всички жители на общината до едно качествено здравно обслужване. И също по този начин ще се стремим да можем да предоставим новаторски медицински услуги в района като по този метод да повишим качеството на опазването на здравето.

Много е значимо да се обърне внимание на възрастните хора. По мое персонално мнение, те от време на време имат усложнен достъп до здравни услуги и доставяне с медикаменти. В тази тенденция има много какво да се направи, както с поддръжка на централната власт, по този начин и на локалната, с цел да се провеждат начинания в поддръжка на пенсионерите.

Аз желая да благопожелавам Деня на българския доктор на всички мои сътрудници и да им пожелая на първо място да са здрави, да са издръжливи, упорити и да имат повече признателни пациенти. А на пациентите желая да кажа също по този начин да бъдат здрави и по-малко да им се постанова да търсят нашата помощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР