Мотивацията ми да приема номинацията ми за кмет, е това,

...
Мотивацията ми да приема номинацията ми за кмет, е това,
Коментари Харесай

Радина Банкова: Ако ми се доверите, общ. администрация ще заработи по нов начин

" Мотивацията ми да приема номинацията ми за кмет, е това, че не мога да виждам по какъв начин хората към мен са обезверени и не виждат вяра за себе си и за децата си да останат в Ловеч, да живеят и работят тук при обстановката, която се сътвори в града през последните четири години ", съобщи Радина Банкова.

" Имам опит в бизнеса, по линия на Асоциацията на българските производители и експортьори на трикотажни дрехи съм контактувала с представители на основни министерства и на разнообразни комисии в Народното събрание, работила съм по планове със синдикатите и считам себе си за един квалифициран и съумял човек, за който е пристигнало време да направи още нещо за своите съграждани, приемайки номинацията за кмет.

Ако ми се доверите, ще направя по този начин, че доста неща в общината да се трансформират - да се проработи по нов метод, в партньорство с всички жители, които милеят за родното си място. Всички действия в общината са на сериозен най-малко, доста хора отпътуват от града, ненамирайки тук условия за добра работа и живот. Сигурна съм, че знам по какъв начин обстановката мъчно, само че сполучливо, с присъединяване на всички, може да се промени.

При обиколките ми в селата видях по какъв начин живеят хората в тях, лишени от всевъзможни комунални и обществени услуги, мъчно вземат решение битовите си проблеми. Трябва ли да оставим всичко по този начин? Единственото хубаво нещо са читалищата, в които хората пазят духа на българщината, въпреки че доста от постройките имат потребност от ремонт, покривите им текат, от общината не им се отпускат средства за каквато и да е активност ", показа още с жителите на Пресяка Радина Банкова.

Те от своя страна разясниха, че имат проблеми със сметосъбирането - новият камион на почистващата компания не може да влиза в тесни улички. По думите им са нужни повече обществени услуги за възрастните заболели хора - за тях би трябвало да има профилирана помощ, тъй като децата им са на работа и не могат да им я оказват. Жителите на Пресяка желаеха от Радина Банкова такива срещи да има и след изборите, с цел да могат да споделят своите грижи и терзания.

Според жителите на Гостиня, където Радина Банкова организира среща, прекомерно висока е цената на питейната вода - с дребните си пенсии не съумяват да покрият всичките си разноски. Имат доста хрумвания за работа в читалището, само че от общината не им отпускат никакви средства, даже таксите за потреблението на залата се регистрират в общината, а не в читалището.

Те споделиха още, че са подготвили книга за селото, само че нямат средства за издаването ѝ и получиха уверението на Банкова и на Минчо Казанджиев, трети в листата на претендентите за общински съветници от Коалиция " Българска социалистическа партия за България ", че ще им бъде оказана помощ. Жителите настояха новият кмет и общинският съвет да се захванат крепко и да спасят болничното заведение, тъй като за възрастните хора да отиват да се лекуват в други градове е огромен проблем - обвързвано е с пътешестване и с повече средства.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР