Мотивация сред младите има, но я губят бързо, защото искат

...
Мотивация сред младите има, но я губят бързо, защото искат
Коментари Харесай

Предприемач: Само хората, които имат знания, могат да са спокойни за бъдещето си

Мотивация измежду младите има, само че я губят бързо, тъй като желаят бързи резултати. Ако човек постави изпитание да ги стимулира, им се занимава. Процесът е двустранен, само че основното е и двете страни да осъзнаят, че са си взаимно нужни. Занижените стопански резултати на фирмите от средата и края на 2023 година доста се отразяват върху прогнозите и бюджетите за 2024 година В IT сферата резултатите за 2023 година не са впечатляващи, а за 2024 година фирмите чакат даже по-лоши. Това коментира Антоан Шотаров, катедра „ Икономикс “ УНСС, предприемач в изявление за " Блумбърг ".

" Кризата, която по-рано започва в Западна Европа, към този момент се усеща в България. Хората би трябвало да осъзнаят, че последните 10 години пазарът на труда у нас беше на служителя – той можеше да изисква, да търси и трансформира елементарно. Сега обаче, ще се окаже, че е по-скоро на даващия работа, тъй като не е толкоз елементарно чиновниците да си потеглят, защото няма доста работа. Трябва да се има поради и изкуственият разсъдък, който трансформира разпоредбите на играта ", счита той.

„ Само хората, които имат познания, могат да са спокойни за бъдещето си ", разяснява още Шотаров.

В годишния си доклад Goldman Sachs показва, че над 300 млн. работни позиции до 2030 година ще изчезнат поради изкуствения разсъдък, а ще сътвори позиции за едвам 60 млн. - което регистрира 240 млн. чиста загуба при възходящо население. Това ни споделя, че би трябвало да повишим персоналната си конкурентоспособност, означи Шотаров.

„ Ако грабнете интереса на студентите, запалите ги и те учат, занимават се и извършват. Много значимо за преподавателите е да усетим по какъв начин да им запалителен интереса ", съобщи още той.

Обсъждайки тематиката за еврозоната със студентите, главните минуси са свързани с страстите, защото хората употребяват страховете на незнаещия. Колкото повече знаят, толкоз по-трудно ще е някой да ги манипулира. Затова аз се пробвам да ги науча да са сериозни и да гледат обстоятелства и данни, съобщи Шотаров, като заключи, че към 70-80% от студентите не се интересуват от протичащото се по света сега.

" Светът се трансформира с брутално бързи темпове. Ако на нововъведението за парния мотор ѝ е лишило 100 години, с цел да се развие, то ChatGPT има над 10 млн. ползватели единствено за един месец. Сега смяната не просто се случва неимоверно по-бързо, а се случва стремително. Заради интернет глобализацията няма по какъв начин да спре ", съобщи Шотаров.

„ Промяната в света се случва извънредно бързо и ние въобще не сме готови за нея, само че знанието е това, на което може да се облегнем и да потърсим в него инструментът, който може да ни отвори пътищата за напред. “

„ За да има по-висока добавена стойност, на стопанската система ѝ би трябвало висококвалифициран труд. Единственият метод да приказваме за нова стопанска система у нас е през нововъведенията. Смолян да вземем за пример има капацитет да стане цифров център. Много е значимо да не отхвърляме предишното и мощните браншове, където България има опция да е конкурентоспособна. Всички данни демонстрират, че нововъведенията подсигуряват на фирмите и страните в дълготраен интервал повишение на икономическото развиване и стандарта на живот, посочи още Шотаров ", разяснява той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР